Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Florin Jianu, președintele CNIPMMR: 'Antreprenorii care au aplicat pe Măsura 1 şi Măsura 2 nu vor mai fi nevoiţi să dea banii înapoi'

florin jianu

Antreprenorii care au aplicat pe Măsurile 1 şi 2 (Capital de lucru) nu vor mai fi nevoiţi să restituie banii la stat chiar dacă au depăşit perioadele de raportare, o astfel de prevedere fiind inclusă într-o lege care se află la Camera Deputaţilor, a anunţat, marţi, într-o conferinţă de presă, preşedintele Consiliului Naţional al IMM-urilor din România (CNIPMMR), Florin Jianu.

"Avem o veste foarte bună pentru antreprenorii care au aplicat pe Măsura 1 şi Măsura 2. Mulţi dintre ei trebuiau să dea banii înapoi, respectiv aproximativ 5.000 de firme pe Măsura 1 şi estimam un număr similar şi pe Măsura 2. În Camera Deputaţilor este acum o lege care îi repune în drepturi pe cei care au depăşit acele perioade de raportare, aşa încât oamenii să nu mai fie nevoiţi să dea banii înapoi. Legea a trecut, săptămâna trecută, de Senat şi a intrat ieri (luni, 21 martie 2022, n.r.) în Camera Deputaţilor. Este una dintre legile cerute de noi şi susţinute ca măsură, astfel încât oamenii să nu fie nevoiţi să dea banii înapoi", a spus Jianu, potrivit Agerpres.

În acelaşi timp, şeful CNIPMMR a făcut referire la Măsura 4.1.1 pentru care s-a obţinut din partea premierului Nicolae Ciucă promisiunea publicării Ghidului necesar, precum şi a unui tutorial de utilizare a platformei dedicate.

"Al doilea anunţ pe care vreau să-l fac este legat de Măsura 4.1.1. Am avut de dimineaţă o convorbire telefonică cu prim-ministrul României care mi-a spus faptul că s-a asigurat că astăzi se va publica Ghidul pe această măsură, se va publica şi platforma. Una dintre problemele menţionate în aceste zile a fost faptul că oamenii nu ştiau cum arată platforma şi că aveau nevoie de o perioadă de testare a acesteia. Se va publica şi un tutorial de aplicare a acestei platforme. Vreau să anunţ întreprinzătorii asupra faptului că nu s-a schimbat nimic din planul de afaceri, din grila de aplicare a Măsurii 4.1.1. Singurul lucru care s-a schimbat e că la punctaje egale se va face o medie ponderată din trei elemente: productivitatea muncii, ponderea echipamentelor şi a utilajelor în grantul total şi numărul locurilor de muncă. Fiecare dintre aceste trei criterii va conta în proporţie de aproximativ 33% dând astfel şanse egale întreprinzătorilor. De altfel, mandatul nostru de reprezentare a fost votat în Biroul Permanent al Consiliului. E o chestiune pe care nu o susţinem de pe o zi pe alta, ci de patru luni", a menţionat Florin Jianu.

În toamna anului trecut, preşedintele CNIPMMR afirma că valoarea maximă de un milion de euro a ajutorului de stat care poate fi solicitat de IMM-uri în cadrul Măsurii 4.1.1 - "Investiţii în activităţi productive" ar trebui diminuată până la 200.000 de euro, pentru ca astfel numărul IMM-urilor care pot primi sprijin să crească de la 358 la 1.792.

Consiliul Naţional al IMM-urilor din România (CNIPMMR) a prezentat, marţi, într-o conferinţă de presă, rezultatele unui sondaj despre impactul conflictului Rusia - Ucraina asupra antreprenorilor români.

Conform documentului, cea mai mare parte a întreprinzătorilor români (93,5%) susţin că, în România, va începe o nouă criză economică, pe fondul conflictului militar de la graniţă, în condiţiile în care opt din zece companii precizează că nu au relaţii de afaceri nici cu Rusia, nici cu Ucraina.

Sondajul CNIPMMR despre impactul conflictului Rusia - Ucraina asupra antreprenorilor români a fost realizat în perioada 2 - 21 martie 2022 pe un eşantion de 2.598 de întreprinzători din diverse forme de organizare (microîntreprinderi, întreprinderi mici, întreprinderi mijlocii şi întreprinderi mari).

Din totalul celor chestionaţi, 50% activează în domeniul serviciilor, 30% în comerţ, iar restul în domeniul industriei şi producţiei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.