Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Florin Manole, după gafa făcută de Klaus Iohannis: 'E una de proporții. 'România educată' pe care și-o imaginează poate să fie o Românie educată greșit'

Facebook
petre florin manole deputat psd

Mădălin Voicu a reacționat violent la declarația lui Klaus Iohannis ce poate fi interpretată rasistă la adresa romilor, iar un alt reprezentant al etniei, Florin Manole, fost deputat, îl pune la punct pe președintele României.

În exclusivitate pentru STIRIPESURSE.RO, Florin Manole consideră că limbajul folosit de Iohannis demască ”un mod de gândire marcat de stereotipuri etnice”. Totodată, Manole avertizează că cel care a inițiat proiectul național ”România educată” poate face ca totul să fie un eșec cu o astfel de gândire: ”avem toate motivele să ne temem că ”România educată” pe care și-o imaginează poate să fie o Românie educată greșit”.

Citește și: Marcel Ciolacu a pus ochii pe Constituție: ‘Sunt 6 sau 7 colegi care vor veni cu un proiect de propunere de modificare a Constituției’

”Președintele România a făcut o gafă comparabilă cu gafa de exprimare când s-a referit la ”întâlniri secrete cu evreii”. Gafa aceea, adăugată la gafa de de proporții cu PSD care ”are înțelegeri cu ungurii”, la care punem și ultima ieșire avem un tablou complet nu al unor gafe. Ele ar fi fost gafe dacă erau singulare. De fapt, este un mod de gândire marcat de stereotipuri etnice. Este foarte surprinzător pentru un om care ar trebui să aibă o sensibilitate la astfel de teme mai mare decât alții, pentru că el însuși vine dintr-o minoritate etnică.

Este o perpetuare a unor stereotipuri și prejudecăți, iar când vedem astfel de erori în gândirea președintelui, erori de educație, că nu te naști crezând că unii oameni se îneacă la mal, avem toate motivele să ne temem că ”România educată” pe care și-o imaginează poate să fie o Românie educată greșit. Adică, o Românie ”educată” să aibă stereotipuri etnice și prejudecăți față de minorități.

Citește și: Palmă dură primită de România de la CEDO

Mă aștept să ia atitudine asociațiile rromilor și vreau ca președintele să conștientizeze chiar și cu întârziere, așa cum ne-a obișnuit cu anumite reacții, că a făcut o gafă de proporții și să își ceară scuze așa cum a făcut și după gafa referitoare la ”întâlnirile cu evreii”.”, a spus Florin Manole.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.