Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Florin Piersic a împlinit 84 de ani

Inquam Photos / Octav Ganea
Florin Piersic

Florin Piersic împlineşte 84 de ani în 27 ianuarie, iar Click! îţi spune unde îl poţi aplauda în următoarea perioadă.

Inegalabilul Florin Piersic sărbătoreşte 84 de ani, dar continuă să fie „tânăr şi neliniştit”. Maestrul  umple sălile cu apariţiile lui în spectacole unde locurile se epuizează imediat, relateaza click.ro

Este o apariţie rară la evenimentele mondene, însă la festivalurile de film şi la premierele cinematografice este nelipsit.

Anul trecut, cel care i-a dat viaţă haiducului Mărgelatu’ în şase pelicule memorabile a umplut sala la refuz când a avut spectacol în “Le Chateau”.

Florin Piersic începe 2020 cu o reprezentaţie la Londra. Pe 2 februarie, de la ora 14.30, joacă în piesa „Nu-ntreba câţi ani am” la Teatrul Leicester Square, unde biletele costă între 37,5 lire (210 lei) şi 57,5 lire (322 lei).

În aceeaşi zi, de la ora 18.00, la Teatrul Soho, actorul se întâlneşte cu fanii pentru discuţii libere, autografe şi fotografii.

Aceasta este a treia întâlnire a faimosului artist cu românii din Marea Britanie, după vizita din 2009 şi două spectacole sold out, în cadrul proiectului „Poveşti spuse-n româneşte”.

Maestrul se va grăbi să se întoarcă la Bucureşti, căci pe 10 februarie are spectacol la Teatrul Naţional „I.L. Caragiale”, pe prima scenă a României.

La Sala Mare, de la ora 20.00, Florin Piersic şi Medeea Marinescu vor juca în piesa „Străini în noapte”. Un  bilet costă 120 de lei şi toate cele 940 de locuri s-au vândut deja.

Doritorii rămaşi fără bilete pot să spere că vor putea vedea spectacolul pe 9 martie, când actorii vor reveni în aceeaşi sală de spectacole a TNB. Florin Piersic este nerăbdător să joace şi să-şi revadă fanii care îl vor aplauda furtunos.

Pentru că are o pensie de doar 2.000 de lei, plus o indemnizaţie de merit de 2.700 de lei din partea UNITER, maestrul este nevoit să-şi rotunjească veniturile cu sumele care îi revin din spectacole. Însă acestea nu sunt foarte consistente, întrucât din încasări se scad cheltuielile cu sălile în care se joacă şi onorariile colaboratorilor şi ale tuturor celor care îl ajută. Maestrul se descurcă însă onorabil din punct de vedere financiar şi se bucură că poate juca la o vârstă venerabilă.

Nu a mai apărut constant la tv de 15 ani, însă lumea îl iubeşte tot mai mult şi cumpără bilete la teatru pentru a-l vedea pe scenă.

Invitat ocazional în emisiunile lui Dan Negru, la Antena 1, şi pe la alte posturi tv, Florin Piersic a jucat ultima oară într-un serial în 2005. Actorul a primit atunci un dublu rol din partea producătoarei Ruxandra Ion în telenovela „Lacrimi de iubire” (Acasă TV).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.