Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Florin Roman nu vrea ca PNL să fie călcat în picioare: 'Toate proiectele unde nu există punctul de vedere al noului Guvern trebuie atacate la CCR'

promptmedia.ro
Florin Roman

Liderul deputaților PNL Florin Roman a declarat, miercuri, că toate proiectele pentru care nu există punctul de vedere al noului Guvern trebuie atacate la CCR. Liberalul a precizat că îi aparține ideea ca PNL să scoată cartelele la votul pentru proiectul privind mărirea alocațiilor, anunță MEDIAFAX.

Citește și: Şedinţa de Guvern- Declarațiile lui Florin Cîțu și Ralucăi Turcan despre buget .

„A fost decizia mea de lider de grup (scoaterea cartelelor - n.r), nu am vrut să votăm împotrivă pentru că din moment ce nu avem un punct de vedere al noului Guvern, trebuie să găsim cele mai bune soluții. Noi am și propus soluții pentru aplicare acestei legi. Trebuie să tăiem cheltuielile bugetare cu acei bugetari care sunt în plus în administrația publică centrală, trebuie să tăiem costurile, cheltuielile materiale, pentru că în luna decembrie, când noi încercăm să închidem bugetul, pe la unele societăți și autorități comerciale, cu capital de stat, companii naționale se achiziționează mașini de lux și imobile, și dacă vom reuși să identificăm toate aceste derapaje de la ceea ce înseamnă o linie bugetară corectă, cu siguranță vom găsi soluții”, a afirmat Florin Roman, miercuri la Parlament, chestionat despre decizia PNL de a-și scoate cartelele la votul proiectului privind dublarea alocațiilor.

Legat de sesizare Curții Constituționale pe acest proiect, liderul deputaților PNL a afirmat că această modalitate de contestare se aplică pentru toate proiectele cu impact bugetar care nu au respectat procedura parlamentară, însă decizia va fi luată în forurile statutare ale partidului.

Citește și: Decizie de ultimă oră- Eliminarea pensiilor speciale nu va fi votată astăzi

„Nu este o decizie, rămânem deschiși, avem acum liniștea necesară pentru a ne uita pe ce avem de făcut, pentru că am cam încehiat lupta politică, în Parlament, și ne putem așeza să discutăm.

Deci eu am propus partidului ca toate proiectele cu impact bugetar care nu au respectat procedura de legiferare parlamentară și acolo unde nu a existat punctul de vedere al noului Guvern și fișa fiscală, așa cum prevede legea, să fie atacate la CCR, pe același principiu, deci nu mă interesează că e vorba de X, de Y, e vorba de un singur principiu. Însă, decizia va fi după ce ne vom aduma în forul nostru de conducere a partidului”, a argumentat Roman.

Întrebat dacă liberalii vor cere președintelui Klaus Iohannis o reexaminare, Florin Roman a spus că nu crede că se va ajunge la această situație.

Camera Deputaților a adoptat, miercuri, decizional, proiectul de lege ce prevede dublarea alocației pentru copiii între 2 și 18 ani la 300 de lei și la 600 de lei pentru copiii cu handicap.

Deputatul PNL Dan Vîlceanu a spus că prin acest proiect, PSD a „inventat pokerul parlamentar”.

Citește și: Victor Ponta a făcut anunțul- Decizia pe care a luat-o în privința pensiilor speciale

„Vreţi dublarea dublării. Ce vreți astăzi costă de trei ori mai mult. De unde vreţi să luăm banii? De la spitale, şcoli, ISU? Spuneţi de unde şi luăm banii şi facem dublarea dublării", a conchis Vîlceanu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.