Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Florin Segărceanu dezvăluie de a folosit dublul Jaqueline Cristian-Gabriela Ruse în partida de Fed Cup

www.libertatea.ro
Florin Segărceanu

Căpitanul nejucător al României, Florin Segărceanu, a declarat sâmbătă seară, după întâlnirea de Fed Cup pierdută în faţa Rusiei, scor 2-3, că a decis ca Jaqueline Cristian şi Gabriela Ruse să joace meciul de dublu în contextul în care Raluca Olaru a spus că nu este sută la sută aptă, potrivit news.ro.

Iniţial, în programul confruntării figura la dublu echipa Irina Maria Bara/Raluca Olaru.

“Raluca Olaru a avut nişte probleme la spate în timpul săptămânii, erau la un moment dat rezolvate şi la încălzire a simţit acest lucru. A spus că nu este sută la sută aptă. A trebuit să iau o decizie foarte rapid şi formula pe care am crezut-o în acel moment Jaqueline cu Gabi Ruse, care joacă de mult timp împreună. E o problemă să schimbi şi să faci tot felul de cupluri. Practic aceste două formule le aveam (Bara/Olaru şi Cristian/Ruse). M-am bazat pe încrederea pe care a avut-o Jaqueline după meciul de simplu. Ana Bogdan nu a fost în calcule, aveam două formule de dublu. Ea nu este specialistă la dublu”, a spus Segărceanu la Digi Sport.

El a precizat că Gabriela Ruse nu a jucat sâmbătă la simplu pentru că a avut unele probleme.. “În ceea ce o priveşte pe Ruse, o problemă a fost de la începutul săptămânii, la antrenament a fost ok, miercuri a avut puţine probleme cu respitraţia şi o uşoară durere în gât. A luat un tratament, a fost ok, am întrebat-o înainte de primul meci dacă se simte sută la sută fizic. Emoţiile din prima zi au făcut-o ca azi dimineaţă să se simtă un pic obosită şi a avut durere în gât, la încălzire mi-a spus: Nu pot să respir ca lumea, nu cred că sunt aptă pentru un meci de trei seturi. Încă o decizie pe care trebuie să o faci rapid. Am mers pe varianta cu Jaqueline. Gabi Ruse este o fire mai agitată, dar problema se pune în momentul în care trebuie să formezi alte cupluri. Jaqueline a spus că vrea să joace cu Gabi Ruse, Gabi Ruse a spus că e aptă şi că vrea să joace. Rusoaicele au făcut un meci extraordinar”.

Florin Segărceanu vede şi părţile pozitive ale întâlnirii România – Rusia: “Dacă mi-ar fi spus cineva că jucăm la 2-2 meciul decisiv aş fi spus că… cam greu, cel puţin aşa apărea pe hârtie. Avem un lider în echipă care reuşeşte în momentele importante să ducă două meciuri şi aproape să facă două puncte. Şi partea pozitivă mmai este că am avut trei debutante care au făcut faţă cu brio. Eu aş vrea să merg pe mâna lor. Prioritatea este să rămânem în această grupă şi să jucăm cu ce avem mai bun”.

Echipa României a fost învinsă de Rusia, cu scorul general de 3-2, în întâlnirea desfăşurată la Cluj-Napoca, şi a ratat astfel calificarea la turneul final al Cupei Federaţiei, care va avea loc între 14 şi 19 aprilie, la Budapesta.

Rezultatele complete ale întâlnirii România – Rusia:

Gabriela Ruse – Ekaterina Alexandrova 1-6, 4-6

Ana Bogdan – Veronika Kudermetova 6-3, 6-7 (5), 6-1

Ana Bogdan – Ekaterina Alexandrova 5-7, 6-3, 5-7

Jaqueline Cristian – Veronika Kudermetova 7-5, 6-3

Jaqueline Cristian/Gabriela Ruse – Anna Blinkova/Anna Kalinskaya 3-6, 2-6

România va juca acum un play-off pentru a rămâne în Grupa Mondială a Fed Cup.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.