DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Florin Talpan, a declarat, vineri, că este hărţuit şi ameninţat de patronul FCSB, Gigi Becali

prosport.ro
florin talpan

Juristul CSA Steaua, Florin Talpan, a declarat, vineri, că este "hărţuit şi ameninţat" de patronul FCSB, Gigi Becali, potrivit news.ro.

"De la data pronunţării hotărârii ICCJ, domnul Gigi Becali, în mod repetat, m-a deranjat, m-a apelat, mi-a trimis mesaje, mai ales seara, şi lucrurile acestea mi-au creat o stare de vădită nelinişte, deranj, supărare, atât mie, cât şi familiei mele. Sunt îndeplinite condiţiile infracţiunii de hărţuire şi ameninţare. Inclusiv în sala de judecată a spus lucrul acesta, că eu trebuie să dispar din această funcţie. Iar doamna judecător nu a dispus nicio măsură să-l dea afară din sală. Nu trebuie să-i mai permiţi unui asemenea om care face asemena afirmaţii faţă de un ofiţer în uniformă militară să mai stea în sală. Lucrurile acestea o să le prezint la parchet. Domnul Gigi Becali nu avea niciun drept să mă contacteze, nu este prietenul meu, nu este amicul meu, suntem într-un litigiu, nu se poate aşa ceva. O am pe mama grav bolnavă, este deranjată de diverse persoane. Şi toate lucrurile acestea mi se trag din cauza domnului Gigi Becali. (n.r. - dacă îi va da banii înapoi lui Gigii Becali) Nu există nicio hotărâre definitivă privind această problemă, în acest moment. Există în cotinuare procesul pe rol. Având în vedere ce mi s-a întâmplat şi ce mi se întâmplă, cu mama în spital şi cu alte probleme, de ameninţare a familiei, prejudiciul va creşte. Nu se poate aşa ceva, eu sunt supus unei adevărate terori. Solicit autorităţilor statului să dispună măsuri. O să văd şi eu dacă îşi mai permite o altă judecătoare să dea o hotărâre care să nu ţină cont de toate probele existente la dosar, de toate ameninţările, de tot ce a creat domnul Gigi Becali la adresa mea. Împotriva judecătoarei Nestor Beatrice Ioana am început să solicit măsura de a fi exclusă din magistratură. Prin tot cea făcut şi-a bătut joc de acest dosar. În zilele următoare, voi dezvălui cum un alt magistrat, general, ajută Steaua (n.r. - pe Becali). Îi mulţumesc domnul preşedinte Klaus Iohannis că l-a destituit şi nu mai este în funcţie. (n.r. - Judecătorul) l-a ajutat (n.r. - pe Becali) prin toate demersurile care s-au întâmplat în decursul anilor la Steaua. Dar nu vorbesc acum pe latura aceea", a declarat Talpan, la Digi Sport.

Citește și: Dușmanul lui Liviu Dragnea revine în PSD! Despre cine este vorba

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a decis, joi, rejudecarea procesului în care George Becali a fost obligat de Curtea de Apel Bucureşti la plata a 30.000 de euro, reprezentând despăgubiri către Florin Talpan.

După decizia CAB, Becali i-a plătit lui Talpan suma de 30.000, iar acum, după sentinţa Înaltei Curţi, patronul echipei FCSB îi cere banii înapoi lui Talpan. Becali spune că nu l-a ameninţat, ci l-a "alintat" pe juristul CSA Steaua.

"Să le arate (n.r. - mesajele de ameniţare)! Eu i-am spus în felul următor: 'Te atenţionez că, din moment ce curtea supremă a casat o hotărâre a curţii de apel... că eu i-am dat banii, m-a executat de 30.000 de euro, că a rămas hotărârea definitivă şi a pus executor, m-a executat de 30.000. Eu i-am spus 'nenea Talpan', mai cu dragoste, aşa... E adevărat că am scris nenea Talpan cu litere mari şi am spus nenea Talpan-barosan. E alintare. E jignire? I-am spus: 'nenea Talpan-barosan, acum să dai banii înapoi pentru că hotărârea Curţii de Apel a fost casată, s-a desfiinţat". Dă-i banii lui Becali înapoi, 30.000, pe care i-ai luat şi după aia se duce la rejudecare. L-am sunat şi mi-a spus că e mama lui bolnavă, a început să plângă la telefon. Te cred, dar trebuie să dai banii, dumneata eşti un mare jurist de marcă... Vi se pare că e ameninţare când îl alinţi pe un om şi îi spui nea Talpan-barosan sau când îi spui măi 'nea Tolpane'. Îi mai spui cu 'o' nu îi mai spui cu 'a', că îl mai alinţi. Vi se pare ameninţare? La final i-am scris aşa: 'iartă-mă, am avut chef de glume şi te-am sunat să mai glumesc cu tine'. Vi se pare ameninţare când glumeşti cu un om şi îl aliniţi? E caterincă. Vă dau cuvântul de onoare că nu ameninţ un om. Poate înainte făceam multe păcate şi multe mizerii, dar eu, Becali, ca să ameninţ un om, niciodată, chiar dacă îmi face şi foarte mult rău, eu nici nu ţin minte răul lui. E adevărat că pe procurolul ăsta care m-a acuzat de spălare de bani nu prea pot să-l uit, pentru că a scris acolo nişte mizerii de nedescris. Mă rog şi cu el, Doamne, ia-mi gândul ăsta rău! Că nu vreau să am gânduri rele cu nimeni. L-am spart şi pe el cu mesaje. Îi dau mesaje. M-a sunat de pe telefonul de serviciu şi i-am spus că eu nu mai vin să îi dau declaraţii, dar îi dau mesaje şi mă apăr prin telefon, dacă m-a chemat oficial printr-un număr de telefon. Consideră că e oficial ceea ce îţi scriu şi sunt chestiuni de apărare. Dar hai să revenim la ale noastre! I-am spus 'nea Tolpan, dă banii, o să plăteşti toate!' Eu îl rog public să dea mesajele, să vedeţi ce îl alint. M-am gândit după aia că şi alintarea e un fel de aroganţă şi i-am cerut iertare. I-am zis: 'iartă-mă, în nebunia mea aveam chef de glume şi te-am găsit pe tine să glumesc'. Mai am câteodată în cap... dracii mă pun să mai glumesc. Nu mă interesează pe mine 30.000, nu mai pot eu de 30.000! Dar eu ca sa mai glumesc cu nea Talpan, îi mai dau câte un mesaj. I-am mai zis că 'roata morii se învârteşte, ţac, ţac, ţac, ţac'. Singura de care probabil s-a supărat a fost 'somn uşor, vise plăcute, puricii să te sărute!' Copil nebun, ce vrei? Vi se par astea jigniri? Sunt copilării", a declarat Becali, la Digi Sport.

Citește și: Vești pentru români! Apar noi modificări în Legea Pensiilor

ICCJ a hotărât, joi, să admită recursul declarat de George Becali împotriva deciziei luate în luna martie 2018 de Curtea de Apel Bucureşti.

"Admite recursul declarat de pârâtul Becali George împotriva deciziei civile nr. 271 A din 19 martie 2018 a Curţii de Apel Bucureşti. Casează decizia recurată şi trimite cauza spre rejudecare aceleiaşi instanţe de apel”, se arată în minută.

Decizia instanţei supreme este definitivă.

Gigi Becali fusese obligat de Curtea de Apel Bucureşti la plata unor despăgubiri în valoare de 30.000 de euro, în urma procesului intentat de juristul clubului CSA Steaua, Florin Talpan, după ce a fost jignit de finanţatorul FCSB.

Becali şi Florin Talpan s-au contrat în repetate rânduri pe tema folosirii numelui "Steaua" şi "Steaua Bucureşti".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.