Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Florina Presadă i-a cerut ministrului Muncii să adopte mai multe măsuri cu privire la asistenţa socială, birocraţie, telemuncă sau pensii speciale

Facebook.com
Florina Presadă

Senatorul USR Florina Presadă i-a cerut ministrului Muncii, Violeta Alexandru, la dezbaterea moţiunii simple, să adopte mai multe măsuri cu privire la asistenţa socială, birocraţie, telemuncă sau pensii speciale, adăugând că USR a votat împotriva demersului iniţiat de social-democraţi şi a exprimat disponibilitatea formaţiunii din care face parte de a o ajuta cu cele mai bune propuneri, potrivit Agerpres.

"Vrem să vedem că legislaţia muncii şi asistenţa socială intră în secolul XXI, că eliminaţi birocraţia şi costurile asociate acesteia când e vorba despre telemuncă. Vrem să vedem că profitaţi de sprijinul european şi că acesta nu va fi birocratizat suplimentar. Vrem să vedem că veţi continua eforturile de a-i proteja pe românii plecaţi la muncă în străinatate. Vrem să renunţaţi la pensiile speciale. Vrem să vă gândiţi la toţi românii. USR are toată disponibilitatea să ajute cu cele mai bune propuneri, aşa cum a mai făcut-o. Şi de aceea, USR va vota împotriva acestei moţiuni", a declarat Florina Presadă în plenul Senatului, la dezbaterea moţiunii simple împotriva ministrului Muncii.

Potrivit Florinei Presadă, "PSD nu pierde nicio ocazie să ne arate ipocrizia de care dă dovada constant de când a ieşit de la guvernare".

Citește și: Radu Mazăre a cerut să fie transferat în Madagascar. Ce a decis instanța

"Este bine, căci astfel ne aduce aminte despre toxicitatea cu care a guvernat România timp de aproape trei ani. O astfel de ocazie este şi moţiunea de faţă împotriva ministrului Violeta Alexandru. O moţiune simplă, simplă, pentru ca atât poate PSD. Dacă ar trebui să invocăm vreo 'doamnă în negru' la Ministerul Muncii, aceea a fost ministrul PSD al Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, cea care, de fapt, ne-a dus la prăbuşire socială. Este ceea ce vedem acum. Fidelă modului populist şi iresponsabil de a guverna al PSD, Lia Olguţa Vasilescu, doamna PSD în negru de la Ministerul Muncii, a promovat o lege a salarizării publice falimentară, modificată prin mai mult de 10 acte ulterioare, a promovat o bombă bugetară cu ceas drept legea pensiilor, a desfiinţat unităţile protejate pentru persoanele cu dizabilităţi şi a apărat pensiile speciale", a spus Presadă.

Senatorul USR consideră că "nici PNL nu a fost mereu străin de populism şi minciună electorală, după cum ne arată joaca (...) cu alocaţiile copiilor".

Florina Presadă susţine că "politicienii trebuie să înveţe de la români (...) ce înseamnă solidaritatea".

"Dumneavoastră, însă, doamna ministru, aţi considerat că cele 14 milioane euro pentru spitalele din ţară venite de la organizaţiile neguvernamentale sau că miile de echipamente medicale şi de protecţie donate unităţilor medicale, în timp ce personalul medical era total expus în faţa virusului, sunt un sprijin firav. Nu e de mirare că PSD nu aminteşte acest lucru în moţiunea depusă, pentru că această societate civilă, care critică pe oricine ar fi la guvernare, a fost mereu obiectul tentativelor de a o distruge venite din partea PSD", a adăugat Presadă.

Senatorul USR i-a reproşat pe ministrului Muncii că în plină pandemie "nu a rostit niciun cuvânt despre victimele violenţei domestice, pentru care 'acasă' devenise echivalent cu condamnarea la moarte".

"Mai recent, nu aţi spus nimic despre acţiunea primarului Cătălin Cherecheş de la Baia Mare cu privire la cerşetorii din oraş, persoane vulnerabile, pe care primarul i-a 'ridicat' şi dus cu forţa în adăposturi sociale, după cum a afirmat chiar el. Vă solicit să dispuneţi de urgenţă un control la faţa locului, pentru a ne dovedi ca sunteţi ministru într-un guvern al României, şi nu al PNL", a mai spus Presadă.

Ea a explicat că oamenii vor vadă că "măsurile de ajutor şi de relansare economică se îndreaptă către toţi angajatorii, indiferent de numărul lor de angajaţi".

Moţiunea simplă iniţiată de social-democraţi împotriva ministrului Muncii, Violeta Alexandru, intitulată "Opriţi-o pe 'Doamna în negru' de la Ministerul Şomajului şi Prăbuşirii Sociale", a fost adoptată, marţi, de plenul Senatului.

În favoarea moţiunii au votat, cu bile, 76 de senatori, iar 28 s-au exprimat împotrivă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.