Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Florinel Coman, desemnat cel mai bun jucător român al sezonului 2022/2023

www.gsp.ro
FCSB Florinel Coman, Florin Tănase

Atacantul Florinel Coman, de la FCSB, a fost votat cel mai bun jucător român al sezonului 2022//2023, în ancheta Asociaţiei Fotbaliştilor Amatori şi Nonamatori (AFAN) din România, a anunţat, vineri, sindicatul pe site-ul său oficial.

''Jucătorul lui FCSB şi-a pus amprenta asupra jocului, fiind unul dintre fotbaliştii cu cele mai multe goluri şi assist-uri'', precizează sursa menţionată, potrivit Agerpres.

Premiile AFAN au fost acordate în baza voturilor exprimate de fotbaliştii şi antrenorii din primele trei ligi ale României.

Cel mai bun antrenor din România a fost ales Gheorghe Hagi, ''care a reuşit, cu o echipă de tineri talentaţi, să cucerească titlul în România în sezonul trecut'', cu Farul Constanţa.

Trofeul pentru cel mai bun antrenor din Liga 2 a fost câştigat de Dorinel Munteanu, după ce a promovat cu Oţelul în primul eşalon.

Trofeul pentru cel mai bun fotbalist U21 a fost câştigat de Adrian Mazilu, fostul jucător al Farului, care joacă în prezent în Olanda, la Vitesse, fiind împrumutat de către Brighton.

Premiul pentru cel mai bun fotbalist străin a fost câştigat de către croatul Marko Dugandzic, fostul atacant al Rapidului, care, până să se transfere la Al-Tai (Arabia Saudită), a fost principalul om de gol al giuleştenilor.

În eşalonul secund, premiantul este Bogdan Chipirliu (CSA Steaua), care a fost desemnat cel mai bun jucător din Liga 2 pentru al doilea an la rând.

În fotbalul feminin, premiul pentru cea mai bună jucătoare i-a fost acordat Mihaelei Ciolacu (Olimpia ''U'' Cluj), în timp ce premiul pentru cea mai bună jucătoare din Liga 2 a fost câştigat de către două jucătoare: Andreea Laiu (Farul Constanţa), Mihaela Merlan (CS Gloria 2018 Bistriţa-Năsăud).

Pentru premiile oferite fotbalului feminin au votat jucătoarele din primele două ligi.

Lista completă a câştigătorilor la Premiile AFAN 2024

Cel mai bun unsprezece: Horaţiu Moldovan (Rapid) - Cristian Manea (CFR Cluj), Cristian Săpunaru (Rapid), Ionuţ Larie (Farul), Nicuşor Bancu (Universitatea Craiova) - Dan Nistor (''U'' Cluj), Adrian Şut (FCSB), Darius Olaru (FCSB) - Florinel Coman (FCSB), Denis Alibec (Farul), Louis Munteanu (Farul).

Fotbal feminin
Cel mai bun portar: Sara Câmpean (Olimpia ''U'' Cluj)
Cel mai bun fundaş: Teodora Meluţă (Politehnica Timişoara)
Cel mai bun mijlocaş: Mihaela Ciolacu (Olimpia ''U'' Cluj)
Cel mai bun atacant: Ioana Bălăceanu (Olimpia ''U'' Cluj)

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.