Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Flota de F-16 va rămâne la sol după ce forțele aeriene taiwaneze au anunțat un doilea accident în mai puțin de o lună

focustaiwan.tw
F-16, Taiwan, avioane de luptă

Forţele aeriene taiwaneze au consemnat la sol flota de avioane de luptă F-16 după ce au pierdut un aparat de acest tip în timpul unei misiuni de antrenament, a anunţat miercuri preşedinta Tsai Ing-wen, într-o perioadă de înmulţire a misiunilor de interceptare a unor avioane chineze, transmite Reuters, potrivit AGERPRES.

Acesta este cel de-al doilea avion de luptă pierdut de Taiwan în mai puţin de o lună, după ce un aparat F-5 - avion intrat pentru prima dată în serviciu în Taiwan în anii 1970 - s-a prăbuşit la sfârşitul lui octombrie.

Forţele aeriene taiwaneze, deşi bine antrenate şi echipate, în special cu dotări americane, sunt mult inferioare celor ale Chinei, care nu recunoaşte independenţa Taiwanului şi consideră insula parte a teritoriului chinez.

Luna trecută, ministrul taiwanez al apărării a declarat că în acest an au fost cheltuite aproape 900 milioane de dolari pentru interceptarea unor avioane chineze care au încălcat linia de demarcaţie din Strâmtoarea Taiwan, subliniind că presiunea cu care se confruntă forţele aeriene este 'mare'.

Marţi seară, aviaţia militară taiwaneză a anunţat că un avion F-16 de fabricaţie americană a dispărut la scurt timp de la decolarea de la baza aeriană Hualien, de pe coasta de est, pentru o misiune de antrenament de rutină.

Armata israeliană a atacat puternic Siria. Au fost lovite ținte Hezbollah și ale Forței Quds

Vorbind miercuri cu reporterii, preşedinta Tsai a declarat că forţele aeriene au oprit deja la sol avioanele F-16 din dotare pentru verificări. 'Am cerut Ministerului Apărării să nu relaxeze niciun moment pregătirea de apărare şi de luptă pentru a asigura securitatea naţională', a afirmat ea.

Ministerul Apărării a cerut presei să nu speculeze cu privire la ce s-a întâmplat cu avionul F-16, menţionând că misiunile trebuie să continue având în vedere ameninţarea permanentă din partea Chinei.

'Ca răspuns la situaţia tot mai gravă din Strâmtoarea Taiwan, armata a continuat întărirea antrenamentelor de pregătire de luptă pentru a a sigura securitatea naţională', a indicat ministerul.

Pierderea avionului F-16 este cel de-al patrulea accident aviatic militar produs în Taiwan în acest an.

În luna ianuarie, un responsabil militar de rang înalt s-a aflat printre cele opt persoane decedate în accidentul unei elicopter prăbuşit într-o zonă muntoasă din apropierea capitalei Taipei.

SUA au aprobat anul trecut vânzarea unor avioane F-16 către Taiwan, un contract de 8 miliarde de dolari care va aduce flota de F-16 a Taipeiului la peste 200 de aparate de acest tip, cea mai mare din Asia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.