Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Flota Mării Negre dispare văzând cu ochii - Câte mari nave de desant mai are Rusia

moskva

Doar cinci nave de debarcare din clasa Ropucha rămân în serviciu în flota rusă de la Marea Neagră dintr-un total anterior de 13 după scufundarea Caesar Kunikov pe 14 februarie, a declarat purtătorul de cuvânt al Marinei Ucrainene, Dmytro Pletenchuk, la televizor.

Caesar Kunikov a fost scufundat în dimineața devreme a zilei de 14 februarie, în largul orașului Alupka, din Crimeea, de către dronele navale Magura V5, a anunțat serviciile de informații militare din Ucraina. Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei a declarat că este o operațiune comună între armata și serviciile de informații militare.

Pletenchuk a spus că doar cinci dintre cele 13 nave „775” (cuvânt de cod pentru navele de debarcare din clasa Ropucha) au rămas în serviciu.

Alte estimări au variat - site-ul web al Flotei Mării Negre a spus că există cinci astfel de nave de debarcare, inclusiv Caesar Kunikov.

Forbes a scris pe 14 februarie că doar patru nave de debarcare au rămas în urma scufundării Caesar Kunikov, un total care a constat atât din nave din clasa Ropucha, cât și din clasa Tapir.

Potrivit informațiilor militare, Caesar Kunikov avea un echipaj de până la 87 de persoane. La momentul publicării, nu este clar câți membri ai echipajului se aflau pe navă când s-a scufundat.

Informațiile militare au spus că operațiunile de căutare și salvare nu au avut succes.

Anterior, Ministerul Apărării din Regatul Unit a declarat că nava de debarcare Novocherkassk a fost distrusă în decembrie 2023, în urma distrugerii „funcționale” a navei de debarcare Minsk în septembrie 2023.

Nava de debarcare Saratov a fost scufundată la scurt timp după începutul invaziei la scară largă în martie 2022.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.