Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Flota rusă din Pacific, în alertă de război. Dmitri Peskov explică afirmațiile lui Vladimir Putin

anews.com.tr
peskov

Afirmațiile președintelui Vladimir Putin referitoare la folosirea Flotei Maritime Militare a țării în conflicte în orice direcții sunt determinate de potențialul de conflict existent în apropierea granițelor țării, a declarat secretarul de presă al președintelui Federației Ruse, Dmitri Peskov. La întâlnirea de astăzi cu ministrul apărării, Serghei Șoigu, Putin a declarat că "forțele flotei, în anumitele ei componente, pot fi folosite, fără îndoială, și în conflicte în orice direcții". Lui Peskov i s-a cerut să comenteze această declarație.

"Contextul nostru este foarte agitat în multe direcții, putând da naștere la situații conflictuale, conflicte regionale, cu toții cunoaștem bine geografia acestor conflicte regionale. Tocmai despre aceasta a fost vorba", a explicat reprezentantul Kremlinului, conform Rador.

În aceeastă dimineață, ministrul apărării a raportat șefului statului despre desfășurarea verificării inopinate în Flota de la Oceanul Pacific. Verificarea pregătirii de luptă se efectuează începând cu 13 aprilie.

Secretarul general al Guvernului Japoniei a comunicat că Rusia a informat partea niponă de efectuarea de trageri în zilele următoare în cadrul exercițiilor, iar partea niponă și-a exprimat protestul în legătură cu exercițiile din apropierea Insulelor Kurile.

"Toate exercițiile se desfășoară în strictă conformitate cu dreptul internațional", a comentat Peskov situația.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.