Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Flutur spune că PNL nu intră la guvernare 'vioara a doua': USR, nu tu mi-ai spart capul?

Digi24
Gheorghe Flutur

Prim-vicepreşedintele PNL Gheorghe Flutur susţine că PNL îşi doreşte să rămână la guvernare, dar că nu este de acord ca partidul pe care îl reprezintă să fie ”vioara a doua”.

„Din punctul nostru de vedere, Partidul Naţional Liberal îşi doreşte să rămână la guvernare. De ce? Pentru că noi suntem interimari la guvernare, avem nişte răspunderi uriaşe (...) La noi în partid nu se acceptă ideea ca PNL cu 25%, USR cu 15%, să fie USR primul partid acum după ce tu săptămâna trecută m-ai dat jos. Asta ne uităm şi îi întrebăm: 'Cine v-a învăţat politică? Săptămâna trecută ne-aţi dat jos, săptămâna asta vii şi te guduri pe lângă mine, hai la guvernare'. Dar mă duc şef şi tu vii mâna a doua”, a zis Flutur într-un interviu acordat Mediafax.

„USR, din punctul meu de vedere, a fost imatur politic. Nu se poate spune că a fost de conjunctură, pardon, te-am dat jos, după care vin la uşa ta şi spun 'Haideţi să facem din nou cununia între noi'. 'Păi, dar nu tu mi-ai spart capul?' Cum vine asta? 'M-am supărat că mi-a schimbat un ministru'. Păi, un premier dacă un ministru nu îl ascultă e normal să îl schimbe. Şi eu am fost ministru (ministru al Agriculturii în Guvernul Tăriceanu). În 2006 am avut şi eu contradicţii. Am plecat. Nu se poate să te văicăreşti atât. Practic, USR a avut o mare problemă. USR a zis aşa suntem trei partide în coaliţie, nu vă atingeţi de miniştrii noştri. Ei vroiau trei premieri. Ne trebuie un pic de cultură politică minimă. Totuşi, comanda este la un prim ministru (...) Dacă m-ai dat jos nu a fost un exerciţiu şmecheresc numai să-ţi arăţi muşchii după care să fugi în tufişuri înapoi? 'Lasă-i pe proştii de la PNL să guverneze că plouă afară, e brumă, e pandemie'. 'Bun, vino tu şi guvernează', asta trebuie să înţeleagă”.

Gheorghe Flutur spune că dacă se va reface coaliţia, acest lucru se va întâmpla numai după ce va fi semnat un protocol stufos, după modelul german: ”Dacă vreodată vom mai face coaliţie va trebui să reglementăm, aşa cum au făcut nemţii, pe o sută de pagini, un protocol de colaborare şi ce nu funcţionează să rezolvăm prin acest protocol. Da, şi au negociat vreo două luni de zile”.

Prim-vicepreşedintele PNL nu crede că vor avea loc anticipate, pentru că parlamentarii nu ar fi dispuşi să renunţe la mandate: ”Nu am văzut eu mulţi parlamentari care să-şi dea autogol, nu am văzut aşa ceva, că până la urmă vor trebui să respingă de două ori un premier propus şi să meargă la anticipate. Eu nu cred că acest lucru va fi posibil”.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.