Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Flutură Kremlinul steagul alb?

revista presei
România Liberă:

Noul val de sancţiuni anunţate de SUA şi UE contra Moscovei, acuzată de ­destabilizarea estului Ucrainei şi a regiunii a înfuriat Kremlinul... Măsurile punitive ale Washingtonului vizează „tovarăşi” ai preşedintelui rus şi 17 întreprinderi, cele ale UE implică direct agenţii Moscovei şi pun direct în cauză GRU. De asemenea, SUA refuză licenţele de export pentru toate articolele de înaltă tehnologie care  pot contribui la capacităţile militare ruse şi revocă licenţele de export existente care răspund acestor condiţii. Supus presiunilor opoziţiei republicane pentru a accelera sancţiunile, preşedintele Barack Obama subliniază necesitatea de a acţiona concertat cu ţările europene. Dezvăluirea noilor sancţiuni şi a „ţintelor” a fost urmată de un telefon al ministrului rus al Apărării, Serghei Şoigu, care i-a declarat omologului său american, Chuck Hagel, că armata rusă a terminat manevrele la frontiera cu Ucraina şi trupele revin la bazele lor. De asemenea, el a dat asigurări că forţele armate ruse nu vor invada Ucraina.

Dacă în urmă cu șase ­luni aveau doar cuvinte de laudă la adresa social-democraților, liberalii își atacă acum foștii parteneri din toate pozițiile: îi cataloghează ca fiind „bandiți“ și îi acuză că duc o campanie „opulentă și sfidătoare“, finanțată din surse nu tocmai curate. Dincolo de declarații, liberalii încearcă, însă, să-i lovească pe pesediști și la funcții. Ieri, de pildă, în colaborare cu reprezentanții PDL din Consiliul General al Municipiului București (CGMB), libe­ralii au încercat să-i schimbe din funcție pe viceprimarii generali ai PSD, Dan Darabont și Marcel Nicolaescu. Locurile ocupate de aceștia ar fi trebuit să fie preluate de Cornel Pieptea (PNL) și Romeo Raicu (PDL), dar planurile opoziției au eșuat, în condițiile în care PSD a primit și voturile consilierilor PP-DD.

Evenimentul Zilei: Pînă acum, datele scurse în presă nu-l indica printre procesele suspecte ale judecătorului Stan Mustaţă pe cel al lui Dan Voiculescu. Dacă şi Procesul ICA se va număra printre cele aranjate de Stan Mustaţă lucrurile se complică rău de tot pentru Dan Voiculescu. Dacă Procesul ICA nu e printre cele suspecte, atunci gestul e dublu fantasmagoric: În ipostaza sa de judecat, fără a avea vreo legătură cu judecătorul, Dan Voiculescu ar fi trebuit să rămînă rece la ce i s-a întîmplat lui Stan Mustaţă... N-are nici o competenţă să depună plîngere împotriva DNA la Parchetul General. Pe lîngă faptul că o astfel de plîngere e soluţionată de CSM şi nu de Parchetul General, dacă judecătorul nu se pregătea să-l achite, DNA i-a făcut un bine, amînînd intrarea la puşcărie pînă pe 13 mai 2014.

RFI:

Polemici în jurul unei decizii a Consiliului Naţional al Audiovizualului. CNA a interzis difuzarea unei reclame în care Pavel Bartoş şi Smiley merg pe acoperişul unui tren în mişcare. Secretarul de stat în Ministerul de Interne, Raed Arafat a trimis o adresă la CNA, în care spune că numărul tinerilor care s-au electrocutat în ultimele două-trei săptămâni pentru că s-au urcat pe vagoane a crescut în mod "neobişnuit". Reacţia ministerului este "cel puţin ciudată", spune sociologul Alfred Bulai, care se întreabă ironic dacă nu cumva ar trebui interzisă şi Scufiţa Roşie: "Cred că este o reacţie cel puţin ciudată a celor de la Ministerul de Interne, pentru simplul motiv că nu au nici un fel de studiu care să arate că există oameni care au avut accidente pentru că s-au uitat la o reclamă. E chiar aberant să credem acest lucru!... Dacă mergem în paroxismul acesta, înseamnă că ar trebui să excludem şi toată cinematografia, nu? Adică totuşi în cinematografie vom găsi mult mai multe scene dintr-astea, e Omul Păianjen, unii se bat cu elicopterele şi aşa mai departe. Totuşi, mergem la un paroxism. Cred că programele educaţionale sunt cele care pot să ajute publicul care ar putea fi vulnerabil, mai ales copiii, să zicem tineri. Şi în nici un caz ideea că interzici, că atunci interzicem tot. Am putea interzice foarte frumos şi Scufiţa Roşie şi Albă ca Zăpada!".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.