Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

FMI a înrăutăţit estimările privind evoluţia economiilor din Asia, în 2020

FMI

Fondul Monetar Internaţional a revizuit în scădere estimările privind evoluţia economiilor din Asia, reflectând un declin mai accentuat în ţări ca India, un semn că pandemia de coronavirus (COVID-19) continuă să afecteze sever regiunea, transmite Reuters potrivit Agerpres.

Deşi FMI a revizuit în creştere prognoza pentru anul viitor, a avertizat că redresarea va stagna sau va fi neuniformă, ţările dependente de turism fiind în mod special afectate.

"Temerile privind infectarea şi măsurile de distanţare socială reduc încrederea consumatorilor şi menţin activitatea economică sub capacitate, până când va fi dezvoltat un vaccin. Deşi redresarea Chinei poate majora comerţul regional, creşterea economică globală slabă, închiderea frontierelor, tensiunile comerciale şi de securitate au înrăutăţit perspectivele pentru o redresare condusă de comerţ în regiune", se arată în raportul instituţiei financiare.

Citește și: Ludovic Orban, reacție despre faptul că Traian Berbeceanu nu este înalt funcționar public: ‘Rezervorul de înalți funcționari publici este foarte restrâns’

FMI se aşteaptă ca economia Asiei să se contracteze cu 2,2% în 2020, faţă de un declin de 1,6% previzionat în iunie, în urma scăderii activităţii economice în ţări ca India, Filipine şi Malaezia.

India ar urma să înregistreze un recul de 10,3% anul acesta, în timp ce China ar urma să înregistreze o creştere cu 1,9%, previzionează FMI.

Pentru anul viitor, instituţia financiară se aşteaptă la un avans al economiei Asiei de 6,9%, sprijinit de redresarea solidă din China, SUA şi zona euro.

Dar FMI avertizează că există riscuri considerabile, cum ar fi al doilea val de infecţii, escaladarea tensiunilor şi o potenţială înăsprire a condiţiilor financiare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.