Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

FMI trimite o misiune de experţi în Argentina pentru a evalua situaţia

FMI

Fondul Monetar Internaţional (FMI) urmăreşte îndeaproape situaţia monetară şi financiară din Argentina şi în curând va trimite o misiune la Buenos Aires, a anunţat marţi un purtător de cuvânt al instituţiei financiare internaţionale, transmite AFP, potrivit Agerpres.

Argentina trece în prezent printr-o situaţie economică dificilă după ce preşedintele Mauricio Macri a suferit o înfrângere la alegerile primare iar ministrul de Finanţe, Nicolas Dujovne, a demisionat la finalul unei săptămâni în care peso-ul s-a depreciat cu 20% iar Bursa de la Buenos Aires s-a prăbuşit cu peste 30%.

"Urmărim cu atenţie evoluţiile recente din Argentina şi suntem într-un dialog continuu cu autorităţile cu privire la planurile lor pentru a răspunde la situaţia dificilă prin care trece ţara. O echipă a FMI se va deplasa în curând la Buenos Aires", a declarat purtătorul de cuvânt al FMI, Gerry Rice, într-un comunicat de presă.

Agenţiile de rating au retrogradat vineri Argentina pe măsură ce investitorii părăsesc ţara iar perspectivele se deteriorează.

Preşedintele argentinian, liberalul Mauricio Macri, a suferit duminică o grea înfrângere în faţa contracandidatului de centru-stânga, fostul premier Alberto Fernandez, în alegerile primare, considerate o repetiţie generală înaintea scrutinului prezidenţial din luna octombrie.

Alberto Fernandez a pus sub semnul întrebării programul de reformă susţinut de FMI în valoare de 56 miliarde dolari. Potrivit lui Fernandez, Argentina este "practic" în incapacitate de plată şi ar trebui să renegocieze termenii împrumutului cu FMI.

În schimb, FMI a lăudat performanţele administraţiei Macri apreciind că măsurile de reformă încep să dea roade şi vor simula creşterea economică. Până acum, Fondul a eliberat 44 de miliarde de dolari din programul de împrumut pe trei ani însă mulţi economişti sunt de părere că aceste fonduri sunt insuficiente pentru a rezolva problemele economice ale Argentinei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.