Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

FMI vrea să participe la planul de sprijinire a Greciei

FMI

Șeful Eurogrupului, Jeroen Dijsselbloem, s-a declarat joi convins de participarea Fondului Monetar Internațional (FMI) la cel de-al treilea plan de sprijinire a Greciei, în pofida divergențelor care există în rândul creditorilor internaționali cu privire la diagnosticul economiei elene, informează AFP. "Am vorbit cu Christine Lagarde (-directorul general al FMI—n.r.) destul de recent și m-a asigurat că FMI are intenția fermă de a continua să participe la program și să facă demersuri pentru a participa în mod complet", a declarat președintele Eurogrupului, Jeroen Dijsselbloem, înaintea unei reuniuni a celor 19 miniștrii de Finanțe din zona euro.

Fondul Monetar Internațional, un creditor important în precedentele acorduri de susținere a Greciei, a condiționat participarea sa la noul acord de asistență de o reducere semnificativă a datoriei Greciei din partea zonei euro. "FMI nu a plecat. FMI este în continuare acolo și va fi tot timpul printre noi", a declarat la rândul său ministrul francez de Finanțe, Michel Sapin. Același punct de vedere a fost exprimat și de Comisarul european pentru Afaceri Economice, Pierre Moscovici: "FMI este un partener în acest program, un partener solid și necesar", conform Agerpres.

Aceste declarații vin după ce în ultima perioadă în media au apărut informații potrivit cărora țările din zona euro se pregătesc să renunțe la implicarea FMI în ultimul program de asistență acordat Greciei, din cauza unor viziuni diferite cu privire la reformele ce trebuie adoptate, ținte fiscale și reducerea datoriei Greciei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.