Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Foști șefi de partide care au ajuns în închisoare

revista presei

Digi24:

Din fruntea partidului, în spatele gratiilor - este traseul parcurs de patru foşti preşedinţi de formaţiuni politice din România... Dan Diaconescu a reuşit să-i aducă partidului care îi poartă numele 68 de locuri în Parlament, la doar un an de la înfiinţarea formaţiunii. „Toate dorinţele dumneavoastră vor fi împlinite doar atunci când vom avea Puterea”, spunea Dan Diaconescu anul trecut. Doar că sentinţa de cinci ani şi şase luni de închisoare pe care a primit-o Dan Diaconescu pentru şantaj îi întrerupe cariera politcă... Elena Udrea a ocupat cea mai importantă funcţie în Partidul Mişcarea Populară o jumătate de an. Avea planuri mari când a fost aleasă în fruntea formaţiunii politice. „Vă promit că vom conta în alegerile prezidenţiale din această toamnă”, spunea ea în iunie 2014. A renunţat la poziţie, după ce a fost pusă sub urmărire penală. Acum este arestată preventiv, pentru a doua oară... Alt lider de partid ajuns în închisoare este Adrian Năstase. „Oamenii trebuie să aibă încredere că noi avem soluţiile pe care să le punem în aplicare astfel încât să aibă sens leadership-ul nostru politic”, spunea el în noiembrie 2010. Adrian Năstase a fost preşedinte al PSD mai bine de patru ani. S-a retras de la şefia formaţiunii, după ce a pierdut alegerile prezidenţiale din 2004. A primit două condamnări în două dosare şi a stat în închisoare aproape doi ani. „De 14 ani, Partidul Conservator e activ politic. Suntem un partid pregătit, cum ar fi normal să fie orice partid, pentru mai mult”, spunea fondatorul Partidului Conservator (Dan Voiculescu, n.r.), în aprilie 2014. Aceasta era dorinţa preşedintelui fondator al PC cu doar patru luni înainte de a primi sentinţa finală în dosarul privatizării frauduloase a Institutului de Cercetări Alimentare. Toate planurile au fost anulate după ce a primit zece ani de închisoare pentru spălare de bani.

Hotnews:

Ministrul de externe al Germaniei, Frank Walter Steinmeier, va fi luni 9 martie, la Bucuresti si Sibiu, intr-o vizita oficiala, dupa care isi va continua drumul spre Bulgaria. In aceeasi zi, ministrul social-democrat ii va intalni pe presedintele Iohannis, pe premierul Ponta si pe omologul sau din MAE, Bogdan Aurescu. Discutiile politice vor fi completate de cele pe teme „economice si sociale“, dupa cum precizeaza Oficiul de presa al Cancelariei federale. In sensul economic, care pe romani ii intereseaza cel mai mult, e vorba concret de „o noua investitie a unei firme germane din Bucuresti“, la care e anuntata prezenta ministrului de externe german.

Ziarul Financiar:

Creşterea economică de 2,9% fluturată de guvernul Ponta pentru a arăta că ne aflăm în topul Europei este mult prea puţin pentru nevoile României de a încerca măcar să nu piardă contactul cu Polonia, Cehia şi, de ce nu, chiar Ungaria. Având în vedere că băncile îi acoperă necesarul de finanţare, creditul guvernamental având un plus de 5% în ultimul an, în timp ce creditul pentru companii a scăzut cu 4%, guvernul se preocupă prea puţin de ce se întâmplă în sectorul bancar, care a mâncat din creşterea economică. Ironic, un angajat din industrie, unde salariul mediu este de 1.900 de lei/ lună,  are o contribuţie mai mare în economie decât un bancher, unde salariul mediu este de 4.500 de lei/lună. Un operator de call-center din IT nu duce acasă mai mult de 1.500 lei pe lună, dar IT-ul a avut anul trecut o creştere de 11%. Scheleţii, adică creditele neperformante ascunse ani de zile în bilanţuri, au blocat multe active, iar multe companii ar fi putut să aibă o soartă mai bună decât să intre în lichidare forţată şi să se piardă atât business, cât şi forţă de muncă.
Aşa cum banii stau degeaba în bănci şi la BNR – băncile au depus la Banca Naţională 7 miliarde de lei în fiecare zi din februarie cu 0,25% dobândă pe an, aşa sunt blocate active, fie ale statului, fie ale companiilor private. Dacă activele sunt blocate, se depune mucegaiul pe ele şi nimeni nu câştigă în final.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.