Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Foame de bani - ANAF a declanșat `Operațiunea Jaful`

anaf
ANAF

Printre festivisme, bilanțuri și mărări de salarii și pensii anunțate de guvern își face loc o grozăvie. Mulți români au primit în ultima săptămână scrisori de la Agenția Națională de Administrare Fiscală prin care erau înștiințați că s-au emis Decizii de plată pe numele lor sau ale firmelor pe care le dețin s-a pus poprire pe diferite sume pentru amenzi sau tot felul de sancțiuni neachitate în anii anteriori - 2016 și 2017.

Șefa ÎCCJ, gest fără precedent față de Kovesi: Gafă uriașă sau mesaj clar pentru șefa DNA / VIDEO

Într-o țară normală o asemenea operațiune este una obișnuită dacă cel care a primit amenda nu a și achitat-o. Numai că cei care au primit asemenea scrisori și-au dat imediat seama că era vorba de sancțiuni care au fost achitate la timp și care acum erau declarate neachitate prin adresa ANAF.

Și de aici începe ”distracția”. Persoanele fizice și administratorii de firme încep un adevărat pelerinaj pe la sediile ANAF pentru a încerca să dovedească aberația. Cel mai ieftin ieși când stai la coadă regulamentar și le arăți dovada plății - îți este comunicat sec faptul că e vorba de o greșeală sau că ”așa ne arată în sistem”. Mai grav este atunci când deși obligația este achitată ești pus în situația să o mai plătești încă o dată pentru că nu au cum să dovedești plata anterioară (cine s-a gândit că după doi ani cineva își spune că o amendă plătită de ex nu este plătită).

”Operatiunea” stupidă are loc în condițiile în care evaziunea fiscală este în floare și Ministerul Finanțelor și ANAF nu mișcă nimic - scanerele cumpărate și nepuse în funcțiune la vămile de pe graniță sau cele interioare fac ca zilnic paguba la bugetul statului să crească în ritm alarmant. Neoficial ea este cotată la o valoare de 30-40 de milioane de EURO/zi

Surse din cadrul Ministerului de Finanțe susțin pentru STIRIPESURSE.RO că este vorba de un act deliberat al Fiscului în speranța adunării de sume suplimentare la buget. Până la ora publicării acestei știri reprezentanții ANAF nu au putut fi contactați pentru un punct de vedere.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.