Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Foametea este folosită ca armă în războiul din Gaza (Josep Borrell)

atlanticcouncil.org
Josep Borrell Fontelles, Înaltul reprezentant al Uniunii Europene pentru Afaceri Externe

Foametea este folosită ca armă în războiul din Gaza, a susținut șeful politicii externe al UE. El a mai spus că lumea se confruntă cu o populație care luptă pentru propria supraviețuire. ONU susține că cel puțin un sfert din populația din Gaza este la un pas de foamete.

Josep Borrell a spus în cadrul Consiliului de Securitate al ONU de la New York, că problemele umanitare din teritoriu sunt rezultatul lipsei de rute terestre, potrivit BBC. El a descris lipsa ajutorului care intră pe teritoriu drept un dezastru „facut de om”.

„Ne confruntăm acum cu o populație care luptă pentru propria supraviețuire. Asistența umanitară trebuie să ajungă în Gaza, iar Uniunea Europeană lucrează cât putem pentru a o face posibil. Criza umanitară este creată de om și atunci când căutăm modalități alternative de a oferi sprijin pe mare, pe calea aerului, trebuie să ne reamintim că trebuie să o facem, deoarece modul natural de a oferi sprijin prin drumuri este... .închis artificial. Infometarea este folosită ca armă de război și atunci când am condamnat acest lucru care se întâmplă în Ucraina, trebuie să folosim aceleași cuvinte pentru ceea ce se întâmplă în Gaza”, a declarat Borrell.

O navă spaniolă care transporta provizii de hrană a plecat din Cipru spre Gaza, dar ONU spune că acest lucru nu poate înlocui livrarea ajutoarelor pe uscat.

Marți, un convoi al Programului Alimentar Mondial al ONU a folosit o rută terestră pentru a livra ajutor în nordul Gaza pentru prima dată în trei săptămâni. Camioanele au folosit un drum militar israelian care trecea de-a lungul gardului de graniță, a declarat, pentru Reuters, Jamie McGoldrick, coordonatorul ajutorului ONU pentru Teritoriul Palestinian.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.