Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Focar Covid-19 într-o localitate din județul Vaslui

Wuppertal Tatal
coronavirus COVID 19

Un ultim bilanţ înregistrat arată încă 733 de cazuri de COVID 19, la nivel naţional. Numărul de teste a fost, însă, mai mic - doar 6.400, anunță romania-actualitati.ro.

Au fost raportate 38 de decese, iar numărul pacienţilor aflaţi la terapie intensivă a crescut faţă de ziua de ieri, acum fiind aproape 500. În judetul Vaslui, în localitatea Mălăieşti, a fost confirmat, astăzi, un focar de infecţie cu noul coronavirus, după ce un barbat în vârstă de 42 de ani, beneficiar al centrului, a fost depistat pozitiv.

Ulterior, după testarea tuturor beneficiarilor şi angajaţilor, au mai fost depistate pozitiv alte 63 de persoane. După ce s-a descoperit acest nou focar de infecție cu virusul SARS-CoV-2 în Centrul de abilitare și reabilitare neuro-psihică din localitatea Mălăiești, județul Vaslui, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a dispus ca de astăzi să fie instituită carantina în tot centrul. Astfel, pentru următoarele 14 zile, toți cei 41 de beneficiari și 22 de angajați diagnosticați cu COVID-19 vor rămâne în centrul din Mălăiești pe toată durata carantinei.

Citește și: Dumitru Coarnă: ‘A fost stabilit ca, începând cu data de astăzi, să fie revocate toate’ .

Evaluarea și monitorizarea lor permanentă va fi făcută de către o echipă de medici a Spitalului Județean de Urgență Vaslui, alături de medicul de familie al beneficiarilor. În funcție de starea pacienților, se va decide care sunt cazurile care necesită internarea la spitalul suport-COVID din Bârlad.

Direcția de Sănătate Publică Vaslui va efectua anchetele epidemiologice pentru fiecare angajat al centrului care a ajuns în familie, a mers în comunitate în zilele în care nu a știut că este purtător al virusului SARS-CoV-2. Conform datelor oficiale, în județul Vaslui, de la declanșarea epidemiei cu noul coronavirus, 1.261 de persoane au fost infectate cu virusul SARS-CoV-2.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.