Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

FOCAR de 106 cazuri într-un centru pentru persoanele cu handicap: Îngrijitorii i-au infectat pe toți, din cauză că nu au respectat normele sanitare

Europa FM
doctor medic spital

Un focar cu 106 cazuri de COVID-19 se înregistrează la Centrul de Recuperare şi Reabilitare a Persoanelor cu Handicap Ţuicani, dintre care 14 în rândul personalului, restul fiind beneficiari, se arată într-un comunicat al DSP Dâmboviţa, remis joi.

"Conform ultimelor rezultate primite astăzi, 9.07.2020, pentru 55 de persoane din cadrul Centrului de Recuperare şi Reabilitare a Persoanelor cu Handicap Ţuicani - Moreni a fost confirmată infectarea cu virusul SARS- CoV-2. Monitorizarea clinică a acestora este efectuată de medicii specialişti ai Secţiei de Boli Infecţioase a SJU Târgovişte, care s-au deplasat la CRRPH Moreni pentru stabilirea conduitei terapeutice şi a internării în spital. În acest centru se află în desfăşurare un focar de colectivitate cu 106 cazuri, din care 92 de cazuri confirmate la persoanele asistate şi 14 cazuri confirmate în rândul personalului", precizează DSP Dâmboviţa, scrie agerpres.ro.

Citește și: Adrian Streinu-Cercel, atenționează: ‘Infecția cu coronavirus poate să treacă prin mască la un moment dat’

Conform sursei citate, sunt stabilite mai multe măsuri, printre care: respectarea circuitelor funcţionale; distanţarea salariaţilor la fiecare schimbare a turelor de lucru; intensificarea operaţiunilor de curăţenie şi de dezinfecţie curentă; efectuarea dezinfecţiei terminale.

De asemenea, a fost interzis accesul vizitatorilor şi a fost interzisă utilizarea de către salariaţi a unor spaţii comune. DSP Dâmboviţa precizează şi că s-a impus purtarea echipamentului de protecţie standard pe tot timpul activităţii.

Citește și: Iohannis: ‘Virusul este real, nu are culoare politică și nu poate fi interzis prin lege. Acum nu este momentul disputelor politice și al orgoliilor’

"În cursul acestei zile, echipele DSP Dâmboviţa au efectuat o acţiune de evaluare a noii structuri a Spitalului Municipal Moreni - Secţia de recuperare medicală, medicină fizică şi balneologie şi a Spitalului Orăşenesc Găeşti - corp de clădire nou P+4, pentru stabilirea noilor circuite funcţionale epidemiologice, în contextul desemnării prin Ordinul ministrului sănătăţii 1239/08.07.2020 a acestor unităţi sanitare ca spitale suport pentru tratarea pacienţilor COVID-19 cu forme uşoare sau asimptomatici", mai informează DSP Dâmboviţa.

Citește și: Codrin Ștefănescu: ‘Ce Constituție? Ce drepturi? Toată lumea la izolare! Guvernul LuCovid a luat-o razna de tot! .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.