Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Focar de coronavirus la pompieri: Încă 8 s-au infectat, după ce un coleg de-al lor a fost depistat pozitiv

Inquam Photos - George Călin
Inquam pompieri

Alţi opt pompieri de la Detaşamentul Câmpina au fost confirmaţi, vineri, cu COVID-19 şi un test se află în continuare în lucru, Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Prahova demarând o anchetă epidemiologică în acest caz.

Potrivit datelor furnizate AGERPRES de purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Prahova, Raluca Vasiloae, rezultatele primite în urma testării a 28 de pompieri, contacţi ai celui care a fost confirmat joi cu noul coronavirus, arată că opt colegi ai acestuia sunt de asemenea infectaţi cu virusul SARS-CoV-2.

Citește și: Șoc total! Dana Budeanu este vizată de un dosar penal. Procurorii știu doar fapta, nu și autorul

Totodată, autorităţile au prelevat probe de la încă un coleg al celor nouă care sunt deja confirmaţi, acestea fiind încă în lucru.

Toţi pompierii care sunt infectaţi cu noul coronavirus vor fi duşi la Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti, a precizat sursa citată.

Citește și: Guvernul Orban, o nouă lovitură! Revoluție în domeniul proiectelor de infrastructură. Cum sunt afectate autoritățile locale

Direcţia de Sănătate Publică Prahova a demarat o anchetă epidemiologică la Detaşamentul de Pompieri Câmpina, iar toată tura de intervenţie pe care lucrau pompierii confirmaţi a fost reorganizată cu personal de pe celelalte ture, a mai spus Vasiloae.

De asemenea, a fost deja efectuată o primă dezinfecţie la locul de muncă.

Citește și: Nelu Tătaru, reacție furibundă: ‘Vrem, nu vrem, suntem într-o stare de alertă, declarată, decretată sau nu’ .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.