Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Focar de COVID-19 la Secţia Medicală 2 a Spitalului Judeţean Galați

AFP
coronavirus

Un focar de coronavirus a fost înregistrat la Secţia Medicală 2 a Spitalului Judeţean Galaţi, unde şapte pacienţi au fost confirmaţi pozitiv, iar tot personalul medical a fost testat, a declarat, luni, purtătorul de cuvânt al unităţii medicale, Violeta Sapira.

"Din cei şapte pacienţi infectaţi cu SARS-Cov-2 , patru pacienţi sunt izolaţi la domiciliu, trei pacienţi sunt transferaţi în secţia COVID-19 de la etajul 1. De asemenea, în cadrul anchetei epidemiologice s-a efectuat şi testarea personalului medical şi auxiliar. Toţi cei 15 angajaţi testaţi au fost negativi", a precizat Violeta Sapira.

Potrivit acesteia, focarul a fost depistat în momentul în care o pacientă de 83 de ani a fost testată în vederea externării, rezultatul fiind pozitiv.

"Ca urmare, s-a declanşat ancheta epidemiologică şi s-au luat toate măsurile necesare pentru limitarea extinderii infecţiei SARS-Cov-2 la nivelul secţiei şi unităţii medicale", a spus Violeta Sapira.

Medicii cer suplimentarea paturilor ATI COVID în condiţiile în care la Spitalul Judeţean de Urgenţă Galaţi sunt internaţi 56 pacienţi cu SARS-Cov-2, dintre care 12 sunt la ATI COVID, toate paturile fiind ocupate.

"Având în vedere creşterea numărului de cazuri şi necesitatea pacienţilor care au nevoie de oxigen s-a solicitat suplimentarea numărului de paturi la ATI COVID de la 12 la 16", a precizat Violeta Sapira.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.