Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Focar de COVID-19 la Spitalul Municipal din Odorheiu Secuiesc: 28 de cazuri confirmate

National Institute of Allergy and Infectious Diseases
covid coronavirus

Un focar de COVID-19 se înregistrează la Secţia de Boli Interne a Spitalului Municipal din Odorheiu Secuiesc, fiind confirmaţi pozitiv 14 pacienţi şi 14 angajaţi.

Purtătorul de cuvânt al spitalului din Odorheiu Secuiesc, Zörgő Noémi, a precizat, pentru AGERPRES, că secţia a fost izolată, au fost suspendate internările şi s-au luat măsurile specifice în astfel de situaţii.

"Avem 14 pacienţi şi 14 cazuri la personal, în total 28 de cazuri. (...) Starea angajaţilor şi a pacienţilor e bună. A fost izolată secţia, au fost suspendate internările noi şi se evaluează pacienţii. Situaţia e sub control. Pacienţii se vor transfera sau externa, la decizia medicului curant, iar reluarea internărilor se va face după efectuarea curăţeniei, respectiv dezinfecţiei. (...) Legat de personal: se testează, se izolează, se carantinează personalul pozitiv, toată lumea stă acasă, se identifică contacţii din rândul personalului şi se testează, izolează, carantinează, după caz", a explicat Zörgő Noémi.

Aceasta a mai spus că, joi dimineaţă, la Spitalul Municipal din Odorheiu Secuiesc se aflau internaţi 47 de pacienţi cu noul coronavirus, iar în prezent toate locurile la terapie intensivă COVID sunt ocupate.

Instituţia Prefectului a informat că, în ultimele 24 de ore, au fost confirmate în judeţ 178 de cazuri noi de infectare cu noul coronavirus, fiind efectuate 871 de teste.

Rata de infectare la nivelul judeţului a ajuns, joi, la 3,80 de cazuri la mia de locuitori.

Sursa citată a mai precizat că, de la începerea cursurilor din semestrul II, adică din 17 ianuarie, au fost confirmaţi pozitiv cu noul coronavirus 20 de profesori şi 85 de elevi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.