Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Focar de COVID-19 la Teatrul La Scala din Milano: Aproape 40 de membri ai corpului de balet au fost testaţi pozitiv

evz.ro
Teatrul La Scala din Milano

Teatrul La Scala din Milano a informat joi că 35 de balerini şi 3 membri ai Direcţiei de Balet au fost testaţi pozitiv la noul coronavirus, precum şi trei membri ai secţiei de canto care urmau să prezinte operele compozitorului Kurt Weill "Die sieben Todsünden" şi "Mahagonny Songspiel", relatează EFE.

Testele au fost efectuate miercuri, iar Scala a reamintit că activităţile de balet au fost suspendate preventiv din data de 26 februarie, când a fost depistat primul caz de contagiere, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Puternic semnal de îngrijorare! Octavian Jurma: ‘București va intra în scenariul roșu, cel mai probabil, săptămâna viitoare’ .

Sunt, de asemenea, infectaţi trei artişti ai secţiei de canto care urmau să susţină pe 18 martie două spectacole cu operele lui Weill, retransmise de televiziunea publică RAI.

Au fost testaţi pozitiv şi doi angajaţi ai departamentului de coafură.

Trupa de balet participa la repetiţiile preliminare, astfel încât nu a intrat în contact cu membrii orchestrei.

Citește și: Cristoiu: ‘Respingerea dosarului 10 august convine tuturor celor care conduc România de azi. Dacă jandarmii din noul regim n-ar fi duri, demonstrații ar putea da năvală în Guvernul Cîțu’

Toate testele realizate în rândul membrilor orchestrei au fost negative, astfel încât teatrul Scala menţine concertul simfonic dirijat de maestrul Myung-Whun Chung, programat pentru vineri dimineaţă şi retransmis de televiziunea publică italiană.

Responsabili teatrului au precizat că au colaborat îndeaproape cu Spitalul Sacco din Milano pentru a verifica posibilele variante ale coronavirusului printre cei testaţi pozitiv, dintre care niciunul nu prezintă deocamdată simptome specifice.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.