Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Focar de COVID-19 pe nava amiral a marinei britanice

Royal Navy
portavion britanic Royal Navy

La bordul portavionului HMS Queen Elizabeth, nava amiral a marinei britanice, a fost confirmat un focar de contaminări cu COVID-19, relatează miercuri DPA.

Portavionul - care a efectuat până în prezent un sfert din cele 28 de săptămâni ale misiunii sale în larg la conducerea unui grup aeronaval, din care fac parte un distrugător american şi 10 avioane F35-B ale infanteriei marine a SUA (U.S.Marine Corps) - se află în prezent în Oceanul Indian în cadrul unui turneu mondial în aproximativ 40 de ţări, potrivit agerpres.ro.

Un purtător de cuvânt al Royal Navy a indicat într-un comunicat că 'în cadrul testelor de rutină, un număr mic de marinari din cadrul grupului aeronaval a primit rezultate pozitive la COVID-19'.

'Întreg personalul detaşat în cadrul grupului aeronaval condus de Marea Britanie a primit ambele doze de vaccin împotriva COVID-19, iar la bord există o serie de măsuri de limitare a răspândirii infecţiei, precum măştile, distanţarea socială şi urmărirea contacţilor', a indicat acelaşi purtător de cuvânt.

Potrivit BBC, numărul total al personalului echipajelor din componenţa acestui grup aeronaval este de 3.700.

Ministrul britanic al apărării, Ben Wallace, subliniase cu o zi în urmă că această desfăşurare este un exemplu al modului în care militarii britanici şi americani pot să acţioneze 'în mod unitar' împreună, potrivit dpa.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.