Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

FOCAR de COVID la un centru cu persoane cu boli psihice - Şapte angajaţi au infectat 27 de bolnavi

Twitter
covid 19 coronavirus

Şapte angajaţi şi 27 de beneficiari ai unui centru de reabilitare neuropsihiatrică aflat în subordinea Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Argeş au fost diagnosticaţi cu COVID-19. Beneficiarii depistaţi pozitiv au rămas în centru, în timp ce şase dintre angajaţi sunt internaţi în spital, anunță news.ro.

”În urma testărilor COVID-19 din ultima perioadă, până în prezent, în cadrul Centrului de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihiatrică Călineşti, din totalul de 48 de beneficiari instituţionalizaţi şi 42 de salariaţi, un număr de 27 de beneficiari şi 7 salariaţi sunt confirmaţi pozitiv. Menţionăm că toţi beneficiarii pozitivi se află în izolare în cadrul Centrului, ei fiind asimptomatici. În ceea ce priveşte salariaţii, 6 dintre ei sunt internaţi în unităţi sanitare COVID din judeţul Argeş, iar unul este în izolare la domiciliu. De asemenea, vârstele celor infectaţi sunt cuprinse între 25 şi 55 de ani”, anunţă DGASPC Argeş într-un comunicat dat publicităţii joi după-amiază.

Citește și: Alte două orașe, la un pas de a intra în carantină: Va fi crunt! Va fi dezastru economic

În aceste condiţii, în centrul administrat de autorităţile publice s-a dispus separarea persoanelor bolnave de cele sănătoase, suspendarea activităţilor organizate în comun, servirea mesei în camere, nu în sala de mese, asigurarea distanţării fizice a personalului şi a asistaţilor.

Centrul de la Călineşti este al patrulea aflat în subordinea DGASPC, după Complexul de Servicii pentru Persoane cu Dizabilităţi Vultureşti, Complexul de Locuinţe Protejate Buzoeşti şi Centrul de Copii ”Sfântul Andrei” Piteşti, unde angajaţi şi beneficiari au fost diagnosticaţi cu COVID-19.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.