Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Focar de pestă porcină africană într-o localitate din Sibiu. Zeci de animale au fost ucise

Un focar de pestă porcină africană a fost depistat într-o localitate din judeţul Sibiu, iar 50 de animale au fost ucise sub supraveghere veterinară pentru a se evita riscul de răspândire pentru acest virus.

Prefectura Sibiu a transmis printr-un comunicat de presă, că pe data de 6 octombrie a fost descoperit un focar de pestă porcină africană în localitatea Daia, comuna Roşia, potrivit news.ro.

Citește și: Situație tensionată în PSD: Gabriela Firea, presată ca să scape de Petre Roman, Dumitru Dragomir și Anghel Iordănescu din CGMB

În urma acestei situaţii, vineri, a avut loc şedinţa Centrului Local de Combatere a Bolilor Sibiu.

“În cadrul şedinţei s-a prezentat planul de măsuri aferent focarului şi de asemenea a fost adoptată decizia privind Programul de măsuri pentru combaterea focarelor de Pestă Porcină Africană”, se arată în comunicat.

Astfel, autorităţile au stabilit zonele de protecţie şi supraveghere.

Localităţile aflate în zona de protecţie sunt: Daia, Daia Nouă, Nou şi Rosia. Fondul de vânătoare aflat în raza zonei de protecţie este: F.V.22 Hamba, F.V.8 Caşolţ si F.V.24 Ţichindeal.

Citește și: CTP a făcut show în ședința CNA: ‘Termenul imbecil nu reprezintă o injurie’/Contre între jurnalist și Radu Herjeu

Prefectura Sibiu a menţionat că localităţile aflate în zona de supraveghere sunt: Hamba, Şura Mare, Sibiu, Bungard, Caşolţ, Cornăţel, Nucet, Vurpăr, Şelimbăr, Mohu, Bradu şi Săcădate, iar fondurile de vânătoare aflate în raza zonei de supraveghere sunt: F.V.21 Şelimbăr, F.V.23 Vurpăr, F.V.39 Marpod si F.V.7 Bradu.

De asemenea un număr de 50 suine din exploataţie au fost ucise sub supraveghere veterinară oficială, astfel încât să se evite riscul de răspândire a virusului pestei porcine africane.

Acestea au fost evaluate şi s-a întocmit dosarul de despăgubire, a menţionat sursa citată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.