Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Focar de pestă porcină africană la o exploataţie comercială din Scorniceşti: vor fi eliminaţi 1.680 de porci

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam pesta porcina

Încă o exploataţie comercială de porci din judeţul Olt este afectată de pesta porcină africană (PPA), potrivit Direcţiei Sanitar Veterinare şi Pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA), care a anunţat marţi că a fost confirmat un focar la o fermă din Constantineşti (Scorniceşti) unde toţi porcii din exploataţie - aproape 1.700 - vor fi eliminaţi, anunță Agerpres.

Aceasta este a cincea exploataţie comercială de suine din judeţul Olt afectată de pesta porcină africană de la începutul lunii august, după ce în în săptămânile anterioare au fost confirmate focare la alte patru ferme din judeţ şi zeci de mii de porci au fost ucişi sau urmează să fie eliminaţi.

Centrul Local de Combatere a Bolilor Olt (CLCB), întrunit după fiecare nou focar apărut în fermele de porci din judeţ, a decis printre măsurile de combatere a răspândirii PPA eliminarea efectivelor de suine din exploataţiile în care au fost confirmate focare.

La ferma de la Constantineşti (Scorniceşti), la fel ca şi în cazul celorlalte ferme afectate de PPA, carcasele porcilor morţi sau ucişi şi toate materialele din incinta exploataţiei vor fi distruse sub supraveghere oficială.

De la începutul lunii august şi până în prezent au fost confirmate focare de pestă porcină africană la ferme din Tufeni, Ipoteşti, Negreni şi Constantineşti (Scorniceşti).

La începutul săptămânii trecute a fost confirmat un focar de PPA la o fermă din Tufeni de unde trebuie eliminaţi circa 37.000 de porci, după ce pe 27 august a fost confirmat un focar la fermă din Negreni (Scorniceşti) cu 31.000 de porci, de asemenea eliminaţi.

În luna august au mai fost declarate focare de PPA la o fermă din comuna Ipoteşti (focar declarat pe 20 august), unde au fost eliminaţi aproximativ 30.000 de porci, precum şi la o exploataţie comercială din Constantineşti (Scorniceşti), de unde au fost eliminaţi aproximativ 1.650 de porci, după o decizie a CLCB din 12 august.

În urma confirmării focarelor de PPA în cele patru ferme de porci menţionate, de la începutul lunii august şi până în prezent au fost eliminaţi în judeţul Olt peste 100.000 de porci.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.