Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Focar de pestă porcină în Județul Sibiu. Într-o gospodărie deja au murit opt porci

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam pesta porcina

Prefectura Sibiu a anunţat că a fost identificat un nou focar de pestă porcină africană (PPA) într-o gospodărie cu 22 de suine, din comuna Merghindeal, unde deja au murit opt porci, informează un comunicat de presă remis AGERPRES.

"Centrul Local de Combatere a Bolilor Sibiu (C.L.C.B.) - Unitatea Locală de Decizie (U.L.B.), condus de prefectul judeţului Sibiu, domnul Mircea Creţu, în calitatea sa de preşedinte, a aprobat azi, în unanimitate, Decizia privind aprobarea Planului de măsuri pentru controlul bolii pestă porcină africană (PPA), ca urmare a confirmării acesteia într-o gospodărie din localitatea Merghindeal, comuna Merghindeal, însumând un efectiv la zi de 22 capete suine - porci graşi şi tineret, dintre care 8 porcine au murit. (...) S-a decis uciderea suinelor existente în exploataţie, în număr de 14 capete, prin metoda 'ucidere prin asomare cu pistol cu glonţ captiv şi decerebrare prin spinalizare'. Neutralizarea cadavrelor rezultate din controlul bolii se va realiza prin metoda de ecarisare alternativă, îngropare in situ, pe raza localităţii Merghindeal", se arată în comunicat.

De la începutul anului, evoluează şase focare PPA în judeţul Sibiu. Este vorba despre cele identificate la două fonduri cinegetice şi în gospodării din comunele Arpaşu de Jos, Boiţa şi Merghindeal, Avrig.

În acest sens, a fost stabilită o zonă de protecţie în jurul focarului din localitatea Arpaşu de Jos, cu o rază de 3 km, ce include localităţile Merghindeal şi Dealu Frumos, din judeţul Sibiu, de asemenea, o zonă de supraveghere în jurul focarului, care se întinde pe o rază de 10 km, cuprinde inclusiv zona de protecţie şi include localităţile Iacobeni, Movile, Stejărişu, Ruja, Agnita, Vărd şi Veseud din judeţul Sibiu şi localităţile Toarcla şi Cincu din judeţul Braşov.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.