Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Focare de pestă porcină africană active în 20 de localități şi la cinci exploataţii comerciale din județul Olt

facebook.com
pesta porcina

Focare de pestă porcină africană (PPA) sunt active în prezent în 32 de gospodării ale populaţiei din 20 de localităţi şi la cinci exploataţii comerciale din judeţul Olt, a informat, marţi, Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA).

În gospodăriile populaţiei numărul focarelor de pestă porcină africană aproape s-a dublat în luna octombrie faţă de luna precedentă, însă cel al focarelor din exploataţii comerciale a rămas nemodificat, în luna în curs nemaifiind semnalate cazuri noi de îmbolnăvire la animalele din fermele mari, potrivit Agerpres.

DSVSA Olt a informat că cele 32 de focare din gospodăriile populaţiei sunt în localităţile: Topana, Leleasca, Cungrea, Verguleasa, Obîrşia, Fălcoiu, Scorniceşti, Perieţi, Vultureşti, Optaşi - Măgura, Schitu, Tufeni, Ipoteşti, Drăgăneşti Olt, Băbiciu, Scărişoara, Văleni, Piatra Olt, Grădinari, Slătioara.

Sunt în continuare considerate active cele cinci focare de pestă porcină africană confirmate în lunile august şi septembrie la exploataţii comerciale de porci din localităţile Constantineşti (Scorniceşti), Ipoteşti, Negreni (Scorniceşti) şi Tufeni.

Din exploataţiile comerciale în care au fost focare de PPA au fost eliminaţi toţi porcii, adică peste 100.000 de animale, operaţiunile de eliminare derulându-se pe parcursul mai multor săptămâni.

În contextul existenţei focarelor active, în judeţul Olt sunt interzise târgurile de animale vii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.