Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Focarul de COVID-19 din rândul trupelor NATO este sub control, anunţă ministrul apărării din Lituania

nato-dna

Focarul de coronavirus din rândul trupelor NATO din Lituania a fost "complet lichidat", a declarat vineri ministrul apărării Raimundas Karoblis, conform agenţiei de ştiri BNS, preluată de DPA, potrivit Agerpres.

Karoblis a spus că a discutat recent cu omologul său german, Annegret Kramp-Karrenbauer, despre izolarea virusului şi despre starea trupelor din Lituania. El a dat asigurări că Germania va continua să se achite de obligaţiile care îi revin pentru asigurarea securităţii Lituaniei în pofida pandemiei.

Potrivit unui comunicat anterior al armatei lituaniene, peste 20 de militari din forţa NATO de la baza Rukla din centrul Lituaniei au fost infectaţi cu noul coronavirus. Printre cei testaţi pozitiv s-au aflat şi militari germani. Anterior în cursul acestei luni, şase soldaţi germani infectaţi cu noul coronavirus au fost transportaţi înapoi cu avionul în Germania din Lituania.

Citește și: Medicul Vasile Astărăstoae denunţă o mare EROARE în gestionarea pandemiei: 'S-a renunțat la o metodă științifică de fundamentare a planului de combatere'

Atât Germania, cât şi Croaţia au trimis anterior personal medical suplimentar în Lituania.

În cadrul măsurii de creştere a protecţiei flancului estic al NATO, forţele germane din Lituania conduc un grup de luptă multinaţional la Rukla, cu circa 450 de soldaţi.

Forţele germane, împreună cu aliaţi din ţările Benelux, Cehia, Islanda, Norvegia şi Croaţia, sunt staţionate la circa 100 km de frontiera rusă, în cadrul unei misiuni decise de NATO în 2016 drept reacţie la conflictul din Ucraina.

Lituania a anunţat în jur de 1.400 de cazuri confirmate de COVID-19, între care 40 de decese. Guvernul a decretat stare de urgenţă şi a plasat întreaga ţară în carantină, pe care a prelungit-o de două ori, până la 11 mai.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.