Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

FOCARUL din Transilvania despre care NU se vorbește: Din cele 76 persoane infectate, şapte au murit

Europa FM
doctor medic spital

Comuna Crăciuneşti este una dintre cele mai afectate de pandemia de coronavirus din judeţul Mureş, aici fiind înregistrate 76 de persoane confirmate pozitiv, dintre care şapte şi-au pierdut viaţa.

"Până la data de 14 aprilie 2020, în comuna Crăciuneşti din judeţul Mureş au fost înregistrate 76 de persoane confirmate pozitiv cu noul coronavirus. Totodată, au fost identificate şi izolate la domiciliu un număr de 224 de persoane (contacţi). De asemenea, în 7 dintre 76 de cazuri evoluţia a fost nefavorabilă, soldându-se cu deces", a anunţat, miercuri, Direcţia de Sănătate Publică Mureş, într-un comunicat de presă.

Citește și: Informațiile oficiale îl contrazic pe Klaus Iohannis! Șeful statului a comunicat cu șapte morți mai mult decât GCS! Nicio persoană decedată azi

DSP Mureş a arătat că întrucât au fost înregistrate mai multe cazuri pozitive în interiorul unui număr limitat de familii, a fost aprobat un plan gradual de înăsprire a măsurilor de limitare a răspândirii infecţiei cu Covid-19 în zonă, prin creşterea numărului de efective de forţe de ordine prezente în perimetrul afectat.

"În acest moment, Direcţia de Sănătate Publică monitorizează situaţia epidemiologică din zonă, urmând să informeze autorităţile judeţene în eventualitatea apariţiei unor noi situaţii de urgenţă în localitate, care impun măsuri rapide", a mai subliniat DSP Mureş.

Citește și: BOR reacționează după declarația președintelui: BOR a respectat întocmai toate normele impuse prin leg

Potrivit comunicatului, începând cu data de 24 martie, dată la care a apărut primul caz simptomatic, Direcţia de Sănătate Publică Mureş a dispus o serie de măsuri epidemiologice în comună, între care investigarea cazurilor suspecte, internarea cazurilor suspecte şi confirmate, identificarea contacţilor cazurilor confirmate şi autoizolarea contacţilor.

De asemenea, DSP Mureş a precizat că a informat membrii de familie aflaţi în autoizolare să contacteze 112 în cazul apariţiei simptomatologiei şi s-a colaborat strâns cu autorităţile locale şi judeţene privind identificarea membrilor familiilor respective şi respectarea măsurilor de autoizolare, asigurarea asistenţei medicale.

Citește și: Reținută pentru 24 de ore în trecut, a ajuns acum, în plină stare de urgență, să aibă contracte cu statul! Tânăra este membru PNL

În data de 8 aprilie, nouă angajaţi ai Primăriei Crăciuneşti, inclusiv primarul Ferenczi György, au intrat în autoizolare la domiciliu după ce la sediul administraţiei publice locale s-a prezentat un cetăţean depistat pozitiv la testul de determinare a infecţiei cu Coronavirus.

Primăria Crăciuneşti funcţionează acum cu opt angajaţi.

Citește și: Incredibil! Iată ce medicament este pe lista OMS pentru combaterea Covid-19

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Mureş a anunţat, miercuri, că poliţiştii Secţiei de Poliţie Rurală nr. 4 Ungheni, acţionează cu precădere pe raza comunei Crăciuneşti, alături de celelalte structuri cu atribuţii în domeniu, pentru asigurarea unui climat optim de ordine şi siguranţă publică, precum şi pentru limitarea răspândirii COVID-19, având în vedere evoluţia situaţiei înregistrată în zona respectivă.

"Astfel, forţele de ordine desfăşoară activităţi privind respectarea prevederilor impuse în această perioadă a stării de urgenţă prin Ordonanţele Militare. Se acţionează în teren pentru verificarea şi depistarea persoanelor care se sustrag măsurilor de izolare/carantină, precum şi în vederea respectării Ordonanţelor Militare, de către toţi cetăţenii. În acest sens, au fost organizate mai multe dispozitive de ordine şi siguranţă publică, precum şi puncte de verificare, desfăşurându-se activităţi de control pe căile de acces rutiere din localitatea Crăciuneşti, precum şi din localităţile limitrofe. Au fost astfel intensificate activităţile specifice în zonă, fiind totodată suplimentate efectivele care acţionează în teren", a precizat IPJ Mureş.

Citește și: CTP cere capul lui Marcel Vela: Pentru asta, Costache a plătit cu funcția

În judeţul Mureş au fost confirmate 243 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID - 19 (coronavirus), alte 58 persoane sunt internate cu suspiciune de infecţie, 21 de persoane au fost declarate vindecate şi externate, iar 16 persoane au decedat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.