Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Folosește Kremlinul o sosie pentru Putin? Jurnaliștii germani insistă că adevăratul Putin se ascunde (analiza Bild)

Putin sosie

Folosește Kremlinul o sosie pentru Putin? Jurnaliștii germani insistă că adevăratul Putin se ascunde (analiza Bild)

Adevăratul președinte al Federației Ruse, Vladimir Putin, este văzut rar. Prin urmare, publicația germană Bild presupune că nu el a venit în Ucraina, ci sosia sa, care are și trăsături caracteristice.

Publicația germană a enumerat criteriile după care adevăratul președinte poate fi distins de dublura sa:

-Bărbia: uneori proeminentă, alteori înclinată.

-Buze: uneori înguste, alteori convexe.

-Nas: uneori convex, alteori turtit.

-Pleoape: uneori cu pungi, alteori fără.

-Urechi: lobii sunt diferiți, pliurile de la bază sunt uneori prezente, alteori nu, distanța dintre ochi și urechi este diferită, dezechilibru gură-ureche.

Jurnaliștii mai notează că indicatorii biometrici și alți indicatori ai urechilor „Putin” nu se potrivesc, deoarece forma lor, ca și amprentele, este aproape imposibil de falsificat.

Bild mai notează că adevăratul Putin a fost la o întâlnire cu președintele rus Xi Jinping. În schimb, dublura lui s-a întâlnit cu studenții de la Universitatea de Stat din Moscova.

O buză superioară căzută și pantofi obișnuiți l-au dat de gol. Pe 13 ianuarie, aceeași sosie a participat la înmormântarea fostului președinte al Republicii Bașkortostan la Ufa și chiar a acordat un scurt interviu televiziunii locale.

Pe 18 aprilie, Kremlinul a anunțat că președintele rus Vladimir Putin ar fi vizitat teritoriile ucrainene ocupate temporar din regiunile Herson și Lugansk. Cu toate acestea, a făcut-o fără ministrul apărării al Federației Ruse, Serghei Șoigu, și comandantul forțelor de ocupație din Ucraina, Valeri Gerasimov. Kremlinul a explicat mai târziu că este periculos pentru acest trio să fie în același loc.

Nu de puține ori s-a vehiculat că Vladimir Putin își trimite sosiile în deplasările externe de mare risc, în care trebuie să se afișeze și în public. Acum, în urma vizitei sale în Mariupol, au apărut imagini și detalii care ridică multe semne de întrebare vizavi de fizionomia liderului de la Kremlin.

Vladimir Putin a fost ironizat după ce ar fi trimis o sosie în Mariupol, oraș ucrainean devastat de război, într-o vizită de înaltă securitate.

Anton Gherașcenko, înalt oficial de la Kiev, a postat trei imagini cu bărbia lui Putin, punând la îndoială faptul că Putin se teme de vizitele publice și că, de fapt, a folosit o sosie. Oficialul a glumit: "Ce se întâmplă cu bărbia ta, Putin?".

"Se pare că în ultima vreme make-up artiștii săi (adică pentru recentele deplasări ale liderului rus în Crimeea și Mariupol) au trebuit să lucreze cu o copie de calitate destul de slabă, nici măcar o dublură, ci copia sa. Mă întreb care dintre ele a fost reală?", a ironizat consilierul ministrului de Interne al Ucrainei.

Una dintre imagini îl arăta pe Putin, în vârstă de 70 de ani, în urmă cu un an, la un discurs în fața Adunării Federale de la Moscova, în timp ce cealaltă arăta vizita raportată a lui Putin în portul naval Sevastopol din Crimeea, pe 18 martie.

Cea de-a treia fotografie a fost din imagini publicate a doua zi, care păreau să-l arate pe dictator în Mariupol, o localitate bombardată de război.

În prima imagine, bărbia sa pare mai puțin lăsată și mai fermă, în timp ce în cea de-a doua imagine din Sevastopol pare mult mai căzută.

Potrivit DailyStar, o sursă rusă a declarat: "Are aceste momente în care arată ca o babușkă (bunică - n.trad.) fără dinți".

Au existat zvonuri puternice potrivit cărora Putin folosește o dublură pentru aparițiile publice și că este din ce în ce mai timorat să apară el însuși în timp ce războiul pe care l-a provocat în Ucraina continuă să facă ravagii.

Canalul Telegram General SVR, care urmărește informații despre război din interiorul Rusiei, a afirmat că Putin nu a fost la Sevastopol sau Mariupol.

"Informația din resursele Kremlinului conform căreia Vladimir Putin a vizitat Crimeea și Mariupol NU este adevărată. În Crimeea, o sosie a președintelui a fost remarcată într-o vizită scurtă și doar de dragul unei ședințe foto video", au spus ei.

De asemenea, ei susțin că presupusei dubluri a lui Putin i-a fost "interzis să poarte conversații semnificative și să organizeze întâlniri lungi, temându-se de jena sau de o altă greșeală a dublurii".

În Mariupol, Putina fost văzut într-o plimbare la volanul unei mașini, seara, fără a purta centura de siguranță, în timp ce în jurul său nu a putut fi văzută nicio măsură de securitate, ceea ce a sporit speculațiile privind utilizarea unei sosii.

"Președintele se afla în acel moment la multe sute de kilometri distanță, la căldură și în deplină siguranță", spun cei de la SVR.

Șeful serviciilor de informații militare ucrainene, generalul Kirilo Budanov, a afirmat într-un interviu pentru Daily Mail că Vladimir Putin a folosit cel puțin trei sosii, care și-au făcut operații estetice pentru a semăna cu liderul de la Kremlin.

Generalul-maior Kirilo Budanov a afirmat că serviciile ucrainene au detectat „dubluri” ale lui Putin care i-au ținut locul președintelui rus la o serie de „ocazii speciale" în trecut, însă acest lucru a devenit acum o „practică obișnuită".

„Știm în mod clar despre trei persoane care continuă să apară, dar câte sunt, nu știm. Toți și-au făcut operații estetice pentru a arăta la fel", a declarat acesta.

„O trăsătură care îi dă de gol este înălțimea lor. Este vizibilă în videoclipuri și fotografii. De asemenea, gesturile și limbajul corporal, dar și lobii urechilor, deoarece aceștia sunt unici pentru fiecare persoană", a continuat el.

„Marea întrebare este dacă adevăratul Putin mai există?", a mai spus Budanov.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.