Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fondatoarea Black Lives Matter demisioneaă după ce a fost acuzată ca și-a cumpărat din donații o casă de lux de 1,4 milioane de dolari

smartradio.ro
Patrisse Cullors

Cofondatoarea Black Lives Matter (BLM) spune că demisionează din fundația sa, dar nu din cauza a ceea ce a numit încercările de dreapta de a o discredita. Patrisse Cullors a declarat că vinerea o să fie ultima ei zi la fundație, pe care a condus-o de aproape șase ani. Finanțele ei au fost supuse controlului luna trecută, după ce s-a raportat că deține patru case, alimentând în acest fel speculațiile că și-ar fi construit imperiul financiar pe spatele acestei mișcări. Fundația BLM a declarat că a strâns 90 de milioane de dolari (63 milioane de lire sterline) pe fondul protestelor de justiție rasială de anul trecut în urma asasinării lui George Floyd, informează BBC.

Black Lives Matter a început ca hashtag în 2013 și de atunci a devenit o mișcare globală.

Cullors a spus că va renunța la rețeaua globală Black Lives Matter pentru a se concentra asupra viitoarei sale a doua cărți, An Abolitionist's Handbook, și a unui acord de dezvoltare unei emisiuni TV.

Într-o declarație, ea a spus: „Cu oameni inteligenți, experimentați și dedicați care susțin organizația în timpul acestei tranziții, știu că BLMGNF este pe mâini bune. Agenda fundației rămâne aceeași - eradicați supremația albă și construiți instituții care susțin viața”.

Cullors a declarat că demisia sa a fost planificată de mai bine de un an și nu are legătură cu pretențiile că ar fi folosit în mod greșit donațiile pentru a-și achiziționa proprietățile. Nu există dovezi care să sugereze că a făcut acest lucru, spune ea.

"Au fost atacuri de dreapta care au încercat să-mi discrediteze caracterul și nu mă opresc din ceea ce crede dreapta despre mine", a spus ea.

Fundația BLM a declarat pentru agenția AP în februarie că a strâns 90 de milioane de dolari (63 milioane de lire sterline) pe fondul protestelor de justiție rasială de anul trecut în urma asasinării lui George Floyd în Minneapolis, Minnesota.

Fundația a spus că a încheiat 2020 cu un sold de peste 60 de milioane de dolari, după cheltuieli de funcționare, subvenții pentru organizații conduse de oameni de culoare și alte cheltuieli.

Citește și: Scriitoarea Rachel Khan: 'Statele Unite, victime ale unei nevroze segregaționiste'

Luna trecută, New York Post a raportat că Cullors - un marxist auto-descris - cumpărase o casă de lux de 1,4 milioane de dolari în Topanga Canyon, lângă Malibu, și deținea alte trei case, inclusiv o fermă personalizată în Georgia.

Facebook a interzis utilizatorilor să împărtășească povestea, invocând probleme de confidențialitate, iar un jurnalist negru a spus că a fost blocat din contul său de Twitter după ce a postat articolul.

Criticii conservatori - dar și unii activiști negri - au cerut o anchetă pentru a stabili dacă Cullors a folosit fondurile organizației pentru a se îmbogăți.

În aprilie, fundația a spus că Cullors a primit 120.000 de dolari între 2013 și 2019 pentru munca ei.

Fundația Black Lives Matter a declarat: „Ca organizație non-profit înregistrată 501c3, nu poate și nu a angajat nici o resursă organizațională pentru achiziționarea de bunuri personale de către niciun angajat sau voluntar. Orice insinuare sau afirmație contrară este categoric falsă”.

Cullors  a declarat că sugestiile privind incorectitudinea financiară împotriva ei erau „categoric neadevărate și incredibil de periculoase”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.