Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fondatorul mai multor organizaţii neonaziste în Portugalia va fi scutit de controlul judiciar în timp ce luptă în Ucraina

zap.aeiou.pt
Mario Machado

Portughezul Mario Machado, fondator al mai multor organizaţii neonaziste şi care este obligat să se prezinte la fiecare 15 zile la poliţie, va fi scutit de această măsură a controlului judiciar în perioada în care luptă ca voluntar de partea armatei ucrainene, a decis vineri tribunalul penal din Lisabona, relatează agenţia EFE.

Hotărârea instanţei portugheze, care a admis cererea lui Machado prin care a solicitat să fie avută în vedere situaţia umanitară existentă în Ucraina în urma invaziei ruse, a fost confirmată acestei agenţii de avocatul său.

Fondator al mai multor organizaţii neonaziste, precum cele denumite Frontul Naţional şi Noua Ordine Socială, Mario Machado a fost arestat în Portugalia în noiembrie pentru deţinere ilegală de armă, în timp ce era investigat pentru delicte de ură, rasism şi incitare la violenţă prin comentarii distribuite pe internet. El a fost ulterior eliberat sub control judiciar, potrivit Agerpres.ro.

Împreună cu alţi şapte portughezi, Mario Machado a plecat în Ucraina pentru a se alătura uneia dintre unităţile ucrainene de extremă-dreaptă care luptă împotriva trupelor ruse, alta decât batalionul Azov, potrivit săptămânalului portughez Expresso.

El are la activ mai multe condamnări pentru diferite delicte, inclusiv instigare la ură rasială şi agresiune fizică. Printre sentinţele primite, Machado a fost condamnat în 1997 la patru ani şi trei luni de închisoare pentru implicare în asasinarea de către un grup de ''skinheads'' a lui Alcino Monteiro, un portughez originar din Capul Verde, iar în 2009 a primit şapte ani şi două luni de închisoare pentru răpire, furt şi şantaj.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.