Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fondul de redresare post-pandemie, un succes confirmat de comisarul european pentru economie

Inquam Photos / Octav Ganea
steag drapel UE Uniunea Europeana

Comisarul european pentru economie, Paolo Gentiloni, a salutat miercuri într-o conferinţă de presă impactul de succes al fondului de redresare post-pandemie al Uniunii Europene, respingând totodată criticile în sensul că efectele acestuia au încetat prea rapid să se facă simţite, fapt pentru care este de vină, potrivit lui, războiul din Ucraina, a consemnat dpa.

"Care este principalul motiv pentru asta? Războiul de agresiune al Rusiei, nimic mai simplu", a susţinut Gentiloni, evocând perturbările economice generate de invazia din Ucraina şi criza preţurilor la energie care a urmat, potrivit Agerpres.

Aproape 225 de miliarde de euro din respectivul fond au fost distribuite până acum statelor membre, a indicat miercuri Comisia Europeană.

Programul de reconstrucţie menit să ajute statele UE să se redreseze după pandemia de coronavirus, programat să se încheie în 2026, valorează în total 800 de miliarde de euro sub formă de granturi şi împrumuturi care ar urma să fie restituite până în 2058. A fost prima dată când statele UE şi-au asumat o datorie comună.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.