DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fondul Proprietatea a înregistrat un profit net de 701,4 milioane de lei în primul trimestru

Fondul Proprietatea

Fondul Proprietatea a obţinut un profit net de 701,4 milioane de lei în primul trimestru din acest an comparativ cu o pierdere de 1,95 miliarde de lei în aceeaşi perioadă a anului trecut, conform unui raport transmis Bursei de Valori Bucureşti.

Societatea a raportat venituri nete din activitatea operaţională de 722,6 milioane de lei în primul trimestru din acest an, faţă de o pierdere de 1,936 miliarde de lei în primul trimestru din 2020. Cheltuielile operaţionale au însumat 21,2 milioane de lei, în primele trei luni din acest an, faţă de 18,1 milioane de lei în perioada similară din 2020, potrivit agerpres.ro.

Potrivit raportului, câştigurile nete nerealizate aferente participaţiilor la valoare justă prin profit sau pierdere pentru primele trei luni ale anului 2021, în valoare de 723,0 milioane lei, au fost în principal datorate OMV Petrom SA şi Hidroelectrica SA. Veniturile brute din dividende pentru T1 2020 includ dividendele de la E-Distribuţie Banat SA, E-Distribuţie Dobrogea SA şi E-Distribuţie Muntenia SA ca urmare a distribuţiilor speciale de dividende din rezultatul reportat aprobate de acţionarii companiilor.

Fondul Proprietatea avea active 10,905 miliarde de lei la 31 martie 2021, în creştere cu 5,7% faţă de 31 decembrie 2020. De asemenea, societatea avea datorii în valoare de 54,5 milioane de lei şi capitaluri proprii în sumă de 10,85 miliarde de lei la sfârşitul primelor trei luni din acest an.

De asemenea, compania menţionează că în cursul primului trimestru al anului 2021 Valoarea Activului Net pe acţiune a avut o creştere totală de 7% comparativ cu sfârşitul anului anterior, în principal ca urmare a evoluţiei pozitive a preţului pe acţiune aferent companiilor listate, în special OMV Petrom SA (impact asupra VAN de 263,6 milioane lei sau 0,0436 lei pe acţiune) şi ca urmare a creşterii evaluării participaţiei nelistate Hidroelectrica (impact asupra VAN de 417,9 milioane lei sau 0,0691 lei

pe acţiune).

Potrivit raportului, obiectivul investiţional al Fondului îl reprezintă maximizarea randamentelor către acţionari şi creşterea valorii activului net pe acţiune prin investiţii realizate, în principal, în acţiuni şi valori mobiliare româneşti. Investiţiile în acţiuni reprezentau 91,84% din VAN al Fondului la data de 31 martie 2021. La această dată, portofoliul includea deţineri în 32 de companii (6 listate şi 26 nelistate), atât societăţi private, cât şi societăţi controlate de stat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.