DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fondul Proprietatea vrea să răscumpere 640 de milioane de acţiuni

bvb

Fondul Proprietatea intenţionează să răscumpere 640 de milioane de acţiuni, atât sub formă de acţiuni, cât şi de certificate de depozit globale, în cadrul celui de-al şaptelea program de răscumpărare, se arată într-un anunţ publicat pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

”Franklin Templeton Investment Management doreşte să aducă la cunoştinţa acţionarilor şi investitorilor că a numit Wood & Company Financial Services în calitate de intermediar pentru achiziţia de acţiuni şi intenţionează să numească Goldman Sachs International şi Wood & Company Financial Services în calitate de Dealeri Manageri şi The Bank of New York Mellon în calitate de Tender Agent în legătură cu achiziţia de certificate de depozit globale (GDR). Prin această ofertă, Fondul intenţionează să răscumpere până la 640.000.000 de acţiuni de la acţionarii săi”, potrivit sursei citate.

Conform anunţului, se anticipează că detaliile complete ale ofertei, inclusiv preţul, vor fi anunţate dacă şi când oferta va fi în fapt implementată şi aprobarea de la ASF obţinută, estimându-se că aceasta va fi primită în termen de 10 zile lucrătoare, conform reglementărilor în vigoare. Fondul informează că execuţia zilnică a programului de răscumpărare a acţiunilor listate pe Bursa de Valori Bucureşti şi GDR-urilor listate pe London Stock Exchange a fost suspendată începând cu data de 23 ianuarie 2017. Orice eventuală reluare, dacă oferta va fi lansată, se va petrece după închiderea ofertei de cumpărare, anunţă Agerpres.

'Depunerea solicitării de aprobare a ofertei publice anunţată prin prezentul raport nu reprezintă o garanţie că Fondul va derula efectiv oferta publică. Decizia Fondului de a demara oferta publică va depinde de mai mulţi factori (inclusiv condiţiile de piaţă şi aprobarea de către ASF a documentaţiei de ofertă publică). Niciun element din acest anunţ nu va fi considerat a fi o obligaţie a Fondului de a implementa oferta publică', informează documentul publicat pe site-ul BVB. Acţiunile Fondului Proprietatea se apreciau, vineri dimineaţă, cu 0,69%, fiind realizate 45 de tranzacţii în valoare de 747.610 lei. În ultima lună, preţul acţiunilor a crescut cu 8,95%.

Urmărește-ne:
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.