Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fondul Român de Contragarantare SA este prima instituție financiară din România care aplică prevederile Legii nr.296/2023

FRC Fondul Roman de Contragarantare
FRC Fondul Roman de Contragarantare

Fondul Român de Contragarantare SA este prima instituție financiară din România care aplică prevederile Legii nr.296/2023

Fondul Român de Contragarantare SA (FRC) a răspuns proactiv la necesitatea de a redimensiona structura organizațională conform prevederilor legii de raționalizare a cheltuielilor, aprobând o nouă organigramă care intră în vigoare la 1 ianuarie 2024.

FRC a adecvat structura organizatorică la nevoile de business și valorifică prevederile bugetare aferente anului 2024 pentru digitalizarea proceselor și creșterea responsabilității pe post a angajaților.

In contextul Legii nr.296/2023, precum și ca urmare a măsurilor luate anterior de Directoratul și Consiliul de Supraveghere ale FRC privind optimizarea structurii organizatorice și implementarea unei structuri adecvate proiectelor și programelor aflate în derulare, începând cu data de 1 ianuarie 2024, intră în vigoare o nouă organigramă și o grilă de salarizare în limitele prevăzute de actele normative specifice.

Directoratul și Consiliul de Supraveghere ale FRC au decis cu privire la dimensionarea optimă a structurilor interne, au fixat numărul posturilor la 37, au dispus reducerea posturilor de conducere cu 72%, de la 11 la 3 și au eliminat pozițiile neocupate la momentul aprobării reorganizării. Astfel, măsurile luate vor genera în anul 2024 o economie a cheltuielilor cu personalul de aproximativ 25% față de anul 2023.

Prioritatea organelor de conducere statutară ale FRC în această perioadă este să asigure resursele umane necesare desfășurării activității în condiții de eficiență maximă. Numai în 2023, echipa operațională a acordat garanții IMM-urilor în cadrul schemei de ajutor de stat IMM INVEST PLUS de aproximativ 1,3 miliarde lei, la această valoare adăugându-se garanțiile în numele și contul statului de peste 300 milioane lei corespunzătoare celor două programe guvernamentale de creditare pentru beneficiari individuali, StudentInvest și FamilyStart.

Reorganizarea va conduce la creșterea eficienței fluxurilor operaționale și decizionale, punând accent pe întărirea responsabilității pe post a fiecărui angajat în relație directă cu conducerea, concomitent cu digitalizarea și automatizarea operațiunilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.