Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fondului de solidaritate pentru combaterea COVID-19, instrumentul prin care OMS şi UNICEF vor colabora în vremea pandemiei

oms

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) şi UNICEF au anunţat luni, într-un comunicat de presă, încheierea unui acord de colaborare în lupta împotriva noului coronavirus, prin intermediul Fondului de solidaritate pentru combaterea COVID-19, potrivit Agerpres.

Acest Fond a fost constituit la cererea OMS de către Fundaţia ONU şi de Fundaţia Filantropică Elveţiană, fiind lansat în urmă cu trei săptămâni. Este singurul mecanism prin care persoanele fizice şi organizaţiile pot contribui direct la eforturile pe care OMS le face la nivel global pentru combaterea pandemiei.

Până în prezent, Fondul a primit contribuţii în valoare de 127 de milioane de dolari de la peste 219.000 de persoane fizice şi de la peste 90 de companii şi organizaţii din întreaga lume.

Citește și: VIDEO Cum să îţi faci acasă o mască de protecţie împotriva COVID-19

Sumele colectate vor fi alocate, printre altele, instruirii şi echipării comunităţilor şi personalului sanitar pentru prevenirea, depistarea şi tratarea COVID-19.

Fondul va ajuta ţările să îşi dezvolte capacitatea sanitară şi să atenueze impactul social al coronavirusului, în special efectele asupra femeilor, copiilor şi grupurilor sociale vulnerabile.

De asemenea, Fondul va susţine accelerarea activităţilor de cercetare şi dezvoltare pentru crearea unor tratamente şi vaccinuri, prin Coaliţia pentru Inovaţii în Pregătirea pentru Epidemii (CEPI).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.