Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fonduri europene de milioane de euro destinate situațiilor de urgență

raed arafat

Primul contract de finanţare în cadrul proiectului "ERSL II - Răspunsul eficient salvează vieţi", în valoare de 25 de milioane de euro, finanţat prin Programul Operaţional Infrastructura Mare, a fost semnat vineri, informează Ministerul Afacerilor Interne într-un comunicat transmis AGERPRES.

Contractul a fost semnat de inspectorul general al IGSU, general de brigadă Ovidiu Vasilică, în prezenţa ministrului Fondurilor Europene, Cristian Ghinea, şi a secretarului de stat al MAI - şef al Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat.

Citește și: Jandarmi din 27 de state participă la un amplu exercițiu în Brașov

În cadrul proiectului vor fi achiziţionate 54 de autospeciale de stingere de capacitate mărită (5.000 l şi 9.000 l), 11 autospeciale transport scafandri, 20 de motopompe remorcabile, 13 ambarcaţiuni de salvare, 50 de autocamioane transport materiale intervenţie, 52 de autospeciale transport efective şi 31 de compresoare.

"Achiziţia de echipamente şi mijloace tehnice noi va contribui la creşterea eficienţei intervenţiilor în situaţii de urgenţă, echipamentele urmând să fie distribuite în zonele/ judeţele care sunt cele mai expuse la următoarele tipuri de risc identificate: inundaţii, alunecări de teren şi incendii", se arată în comunicat.

Potrivit MAI, proiectul ERSL II va fi continuat de proiectul MultiRisk, în valoare de 35 de milioane de euro, prin care vor fi achiziţionate mijloace tehnice specifice misiunilor de căutare-salvare, echipamente necesare creşterii capacităţii de răspuns la dezastre, precum şi generatoare, tabere pentru sinistraţi, macarale şi autoscări, anunță Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.