Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ford a inaugurat Centrul de Electrificare din Koln

reuters.com
Ford Centru Electrificare

Ford a inaugurat Centrul de Electrificare din Koln.

Ford a inaugurat luni Centrul de Electrificare din Koln, Germania, o unitate de producţie tehnologizată la cel mai înalt nivel, unde se va construi noua generaţie de vehicule electrice de pasageri pentru milioane de clienţi europeni, a informat într-un comunicat producătorul auto american.

Ford a transformat istorica fabrica din Niehl, Koln - fondată în 1930 - ca parte a unei investiţii de două miliarde de dolari, care reprezintă un vot de încredere major în locurile de muncă calificate din industria prelucrătoare germană şi în viitorul producţiei de automobile în Europa, conform Agerpres.

Proiectat pentru a fi extrem de eficient, amplasamentul de 125 de hectare este echipat cu o linie de producţie complet nouă, o unitate de asamblare a bateriilor şi soluţii de automatizare de ultimă generaţie, permiţând o capacitate anuală de producţie de peste 250.000 de maşini electrice.

În urma succeselor raportate de Mustang Mach-E, E-Transit şi F-150 Lightning, Ford a prezentat recent cel de-al patrulea modele electric la nivel global, Explorer, care va fi primul vehicul electric produs în Koln, urmat de un al doilea vehicul electric, un crossover sport.

Centrul de Electrificare din Koln va fi prima unitate de producţie Ford la nivel global care va avea o amprentă neutră de carbon şi sprijină angajamentul companiei de a atinge acest obiectiv pentru întreaga sa amprentă europeană până în 2035, ceea ce vizează unităţile de producţie, logistica şi furnizorii direcţi.

"Deschiderea Centrului de Electrificare din Koln reprezintă startul pentru o nouă generaţie de vehicule electrice şi a producţiei nepoluante în Europa. Această unitate va fi una dintre cele mai eficiente din punct de vedere ecologic din întreaga industrie. Sunt încântat să continui să lucrez pentru un viitor cu emisii zero pentru copiii şi nepoţii noştri", a afirmat Bill Ford, preşedinte executiv.

La rândul său, cancelarul federal al Germaniei, Olaf Scholz, a declarat: "Centrul de Electrificare reprezintă un nou început şi marchează cea mai mare investiţie din istoria companiei la uzina Ford din Koln. Aceasta este o veste bună pentru Koln, pentru industria auto din Germania, pentru mobilitatea electrică şi pentru noua eră."

Pentru a atinge neutralitatea în ceea ce priveşte emisiile de carbon, Ford va reduce consumul de energie electrică şi emisiile prin crearea de noi procese şi instalarea unor noi tehnologii. Toată energia electrică şi gazele naturale necesare pentru exploatarea unităţii de producţie sunt neutre din punctul de vedere al emisiilor de carbon, funcţionând în proporţie de 100% cu energie electrică provenită din surse regenerabile şi biometan.

Căldura necesară pentru încălzirea instalaţiei şi a proceselor este neutră din punct de vedere al emisiilor de carbon, deoarece furnizorul local de energie va compensa emisiile corespunzătoare din unitatea de producţie în numele Ford. Căldura este generată de o centrală electrică externă şi de o instalaţie de incinerare a deşeurilor şi este furnizată printr-o reţea de abur dedicată Ford.

Furnizorul local de energie intenţionează să îşi reducă emisiile operaţionale cu 60% în 2026 pentru a livra căldură către Ford şi apoi să elimine complet aceste emisii până în 2035. Când va fi complet operaţional, Centrul de Electrificare din Koln va fi certificat independent ca o unitate cu o amprentă neutră de carbon. Această certificare va fi auditată în mod regulat de o entitate terţă, iar posibilele emisii suplimentare vor fi compensate prin achiziţionarea de certificate verzi de înaltă calitate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.