Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ford anunță CONCEDIERI MASIVE: Cu fabrică la Craiova, gigantul american va demite 10% dintre angajați

Ford-Craiova

Ford Motor a anunțat, luni, că va reduce aproximativ 10% din forța de muncă la nivel global, până la sfârșitul lunii august. Mișcarea face parte dintr-un proces amplu de restructurare, ce va asigura economii anuale de 600 de milioane de dolari pentru producătorul american, informează Reuters, potrivit mediafax.

Citește și: PSD aruncă bomba! Ce plănuiește alianța USR-PLUS să facă pe 26 mai

Directorul executiv al Ford, Jim Hackett, a transmis printr-un e-mail adresat angajaților că restructurările includ atât achiziții facultative, cât și disponibilizări, iar un purtător de cuvânt a adăugat că acestea vor avea efecte inclusiv asupra locurilor de muncă. Aproximativ 2.300 de persoane, dintre cele 7.000 afectate, sunt angajate în Statele Unite, a menționat acesta.

În cadrul restructurărilor, Hackett a afirmat că vor fi reduse aproximativ 20% dintre posturile managerilor de nivel superior, într-o mișcare menită, de asemenea, să reducă birocrația și să asigure rapiditate și eficiență în adoptarea deciziilor.

Citește și: Ce avere avea, de fapt, Florian Walter, cunoscutul afacerist care a murit duminică seara

„Pentru a reuși în această industrie competitivă și pentru ca Ford să fie una dintre companiile câștigătoare în contexul unui viitor aflat în continuă schimbare, este necesară o reducere a birocrației, rapiditatea proceselor decizionale, concentrarea asupra muncii calitative și reducerea costurilor”, a mai scris Hackett în e-mail. Notificarea angajaților afectați din regiunea Americii de Nord va începe marți, urmând a fi finalizată până la 24 mai, a adăugat acesta.

Lucrările de restructurare vor continua în Europa, China și America de Sud și se așteaptă să fie finalizate până la sfârșitul lunii august.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.