Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ford raportează o cotă de piaţă de aproape 11%, în România

pinterest
Ford siglă

Ford România a înregistrat, în primele trei luni din acest an, o cotă de piaţă de 10,88%, în creştere cu 3,94 puncte procentuale comparativ cu aceeaşi perioadă din 2020, conform companiei, care citează datele publicate de Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV) notează Agerpres.

În ceea ce priveşte autoturismele, cel mai bine vândut model al constructorului auto a fost Ford Puma, cu 648 de unităţi consemnate în perioada analizată, comparativ cu 94 de exemplare, în aceeaşi perioadă a anului trecut. Astfel, modelul Puma ocupă, în prezent, locul al doilea în segmentul Mini utility din România, cu 14,45% cotă de piaţă.

Topul celor mai bine vândute trei modele de autovehicule Ford, în primele trei luni din 2021, este condus detaşat de Puma, urmat de Ford Focus - cu 436 de unităţi înmatriculate şi o cotă de 10,48% din segmentul maşinilor compacte, şi Ford Kuga - cu 9,9% din cota segmentului small utility.

De asemenea, în intervalul menţionat, Ford Puma a reprezentat prima opţiune pentru clienţii privaţi, cea mai bine vândută motorizare a acestui model fiind cea de 1.0 mild hybrid 125 CP, cu nivelul de echipare Titannium şi în culoarea "Desert Island".

Ford Puma este produs exclusiv la fabrica din Craiova începând din a doua jumătate a anului 2019. Un an mai târziu i s-a alăturat şi varianta Ford Performance a modelului, Ford Puma ST, cel mai puternic autovehicul produs vreodată în România.

Reprezentanţii producătorului auto precizează că, în toamna acestui an, Ford România va demara campania comercială pentru modelul Mustang Mach-E, primul SUV electric al gamei Ford, dezvoltat pentru a oferi performanţa şi caracterul legendar al celei mai bine vândute maşini sport din lume tuturor clienţilor care preferă vehiculele complet electrice.

Pe segmentul vehiculelor comerciale, Ford deţine supremaţia, cu 835 de unităţi înmatriculate în perioada ianuarie - martie 2021 şi o cotă de piaţă de 15,7%, în creştere cu 0,3 puncte procentuale faţă de perioada similară a anului trecut.

Ford Motor Company (NYSE: F) este o companie globală cu sediul la Dearborn, Michigan. Compania proiectează, produce, comercializează şi furnizează o gamă completă de maşini Ford, camioane, SUV-uri, vehicule electrificate şi vehicule de lux Lincoln, furnizează servicii financiare prin Ford Motor Credit Company. Compania numără aproximativ 186.000 de angajaţi în întreaga lume.

Ford Europa produce, comercializează şi oferă service pentru vehiculele sub marca Ford pe 50 de pieţe individuale şi are aproximativ 43.000 de angajaţi la facilităţile proprii şi asocierile în participaţiune consolidate şi aproximativ 58.000 când sunt luate în considerare entităţile neconsolidate.

În România, fabrica Ford de la Craiova are, în acest moment, peste 6.000 de angajaţi care lucrează în trei şi patru schimburi atât pentru producţia de vehicule (Puma şi EcoSport), cât şi pentru cea de motoare, pentru a face faţă cererii actuale de pe piaţă. De la preluarea din martie 2008, Ford a investit peste 1,5 miliarde de euro pentru a transforma uzina din Craiova într-o fabrică de ultimă generaţie. Din această sumă, aproximativ 300 de milioane de euro au fost investiţi doar în modernizarea Secţiei de Producţie Motoare.

Prin reţeaua naţională de dealeri autorizaţi, Ford este prezent în 37 puncte de comercializare din toată ţară, 97% fiind aliniate la standardele de electrificare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.