Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Forma sportivă a protestului față de uciderea unui bărbat de cukoare în SUA - Un mijlocaș a purtat o banderolă cu mesajul Dreptate pentru Goerge Floyd

content.thecoachingmanual.com/
Antrenor de fotbal

Mijlocaşul american al echipei Schalke 04, Weston McKennie, a purtat o banderolă cu mesajul Dreptate pentru George Floyd, la meciul cu Werder Bremen, care a avut loc, sâmbătă, în etapa a XXIX din Bundesliga, inforemază AFP, potrivit news.ro.

"E o senazaţie plăcută să pot folosi platforma mea pentru a atrage atenţia asupra unei probleme care se întâmplă de prea mult timp. Trebuie să ne ridicăm pentru ceea ce credem şi eu cred că este timpul să fim auziţi! #justiceforgeorgefloyd #saynotoracism", a scris Weston McKennie pe Twitter, sâmbătă, după partida pierdută împotriva lui Werder Bremen (0-1).

Internaţionalul american de 21 de ani s-a născut la Fort Lewis, statul Washington, a crescut în Texas, unde a jucat fotbal la FC Dallas, dar şi-a petrecut o parte din copilărie în Germania şi s-a alăturat echipei Schalke 04 în 2016.

Acţiunea lui McKennie a urmat celor iniţiate de alţi foşti şi actali sportivi, între care baschetbaliştii Stephen Jackson, retras din activitate, LeBron James şi jucătoarea de tenis Coco Gauff, care au vorbit şi ei despre moartea lui Floyd.

Moartea unui bărbat de culoare american, George Floyd - neînarmat - în urma unei arestări ”în forţă” a declanşat un val de furie la Minneapolis, unde familia victimei denunţă o folosire ”excesivă şi inumană” a forţei şi rasismul poliţiei în acest oraş din Minnesota, în nordul Statelor Unite.

Scena - transmisă luni seară de o trecătoare pe Facebook Live - a surprins un bărbat pus la pământ, pe burtă, de către un poliţist care îl imobilizează cu un genunchi pe gât.

George Floyd sa plâns - timp de multe minute - că nu poate respira şi că îl doare, în timp ce agentul, un alb, i-a spus să stea calm.

Un al doilea poliţist i-a ţinut la distanţă pe trecători, care au început să protesteze în momentul în care Floyd nu mai mişca.

”Nu mai respiră, nu mai mişcă, luaţi-i pulsul”, repeta un trecător, în timp ce poliţiştii au aşteptat o ambulanţă, care a sosit după mai multe minute.

Citește și: Anunț oficial! Ce se întâmplă cu cardurile de sănătate

El a fost transportat la un spital din oraş, unde a murit.

Patru poliţişti din Minneapolis au fost concediaţi, marţi, după ce înregistrarea video a intervenţiei a fost pusă în circulaţie pe reţele de socializare.

Poliţistul Derek Chauvin, implicat în moartea lui George Floyd, a fost arestat şi acuzat de omor prin imprudenţă.

Confruntări între manifestanţi şi poliţişti au zguduit, toată săptămâna, mai multe oraşe din Statele Unite ale Americii, plasate în stare de asediu. Poliţiştii au încercat fără succes să calmeze furia care s-a răspândit în ţară după moartea afro-americanului George Floyd.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.