Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Formaţia Foo Fighters anunţă line-up-ul primului concert în memoria lui Taylor Hawkins

MTV
Foo Fighters

Liam Gallagher, Brian May şi Dave Chappelle se vor alătura Foo Fighters cu ocazia unui concert susţinut de trupa rock americană în amintirea regretatului său baterist Taylor Hawkins, informează miercuri DPA/PA Media.

Evenimentul, care va avea loc pe stadionul Wembley din Londra, îi va avea printre invitaţi pe Mark Ronson, fostul baterist The Police Stewart Copeland, Chrissie Hynde, basistul Jane's Addiction Chris Chaney şi trupa Supergrass, potrivit Agerpres.

Vedeta Queens Of The Stone Age Josh Homme, fiul lui Eddie Van Halen, Wolfgang, producătorul şi bateristul de jazz Omar Hakim şi solistul Rush, Geddy Lee şi-au anunţat la rândul lor participarea.

De asemenea, bateristul Queen, Roger Taylor, va urca pe scenă alături de fiul său Rufus, care cântă la tobe în formaţia rock The Darkness.

Comediantul american Dave Chappelle va fi invitat special.

Potrivit unui comunicat al trupei Foo Fighters, alţi artişti urmează să fie anunţaţi pentru concertul tribut de la 3 septembrie, organizat în colaborare cu familia lui Hawkins.

Evenimentul va fi urmat de un al doilea concert, la 27 septembrie, la The Kia Forum din Los Angeles, participanţii urmând să fie anunţaţi ulterior.

Acestea vor fi primele concerte susţinute de trupă după decesul lui Taylor Hawkins. Bateristul a fost găsit mort, la vârsta de 50 de ani, în camera sa de hotel din Columbia, în luna martie.

Nu a fost anunţată o cauză a decesului, însă un raport toxicologic preliminar a indicat prezenţa a zece substanţe în corpul său, inclusiv opioide şi marijuana.

Hawkins a cântat în trupa condusă de Dave Grohl, fostul baterist Nirvana devenit solist, timp de mai bine de două decenii.

El s-a alăturat Foo Fighters în 1997, după ce cântase în turnee cu Alanis Morrissette. Hawkins a jucat, de asemenea, alături de trupă, în filmul "Studio 666", lansat recent.

După decesul său, trupa şi-a anulat concertele programate, inclusiv un spectacol planificat la gala Premiilor Grammy. Formaţia a câştigat la toate cele trei categorii la care a fost nominalizată la cea de-a 64-a ediţie a galei, însă membrii grupului nu au participat la eveniment.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.