Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Formula 1: Alpine protestează după ce Alonso a rămas fără puncte în SUA

formula 1

Dublul campion mondial Fernando Alonso, de la Alpine, a pierdut locul șapte la Marele Premiu al Statelor Unite, duminică, după ce comisarii au admis un protest al rivalilor de la Haas, din Formula 1, privind siguranța mașinii sale, anunță Mediafax.

Alpine, deținută de Renault, care se luptă cu McLaren pentru locul patru în campionatul constructorilor, cu premii în joc, a reacționat prin contestarea admisibilității protestului Haas.

Haas, care ocupă locul opt și are doar două puncte avans față de AlphaTauri, a obiectat după cursă că Alonso și Sergio Perez de la Red Bull, care a terminat pe locul patru, au fost lăsați să continue cursa pe Circuit of the Americas din Austin cu caroseria slăbită.

Comisarii au respins protestul împotriva Red Bull, dar l-au susținut pe cel împotriva Alpine, retrogradându-l pe Alonso pe locul 15 cu o penalizare de 30 de secunde după cursă.

Haas a susținut că mașina lui Alonso se afla într-o stare nesigură după o coliziune, deoarece oglinda din dreapta, care în cele din urmă s-a desprins, se mișca.

De asemenea, Haas a subliniat că li s-a arătat un steag negru și portocaliu, care cere ca un pilot să intre la boxe din cauza unor probleme mecanice sau a unei caroserii slăbite, în trei ocazii în acest sezon.

Alpine ar fi obținut șase puncte pentru locul șapte ocupat de Alonso, dar în schimb s-a ales cu doar unul pentru că Esteban Ocon a fost avansat pe locul 10.

Fără punctele obținute de Alonso, Alpine are doar șase puncte în fața celor de la McLaren cu trei curse rămase de disputat.

Retrogradarea spaniolului a însemnat că pilotul danez al echipei Haas, Kevin Magnussen, a urcat de pe locul nouă pe locul opt, dublându-și astfel numărul de puncte acumulate în cursă și trimițând echipa cu două puncte peste AlphaTauri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.