Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Formula 1 - Fernando Alonso va depăși recordul lui Michael Schumacher cu ocazia Marelui Premiu al Azerbaidjanului

USA Today
Fernando Alonso

Au trecut mai bine de 21 de ani de când veteranul pilot spaniol Fernando Alonso a debutat în Formula 1. El va intra în istorie duminică, la Marele Premiu al Azerbaidjanului din acest weekend.

Alonso, dublu campion mondial, se află în al doilea an de contract cu Alpine și are în palmares trei clasări în top 10 în acest sezon, în Bahrain, Spania și Monaco.

În această din urmă cursă, el a demonstrat că, în ciuda împlinirii vârstei de 40 de ani, dorința sa de a concura rămâne la fel de puternică. A ținut piept fostului său coechipier și rival Lewis Hamilton pentru o lungă parte a cursei, în condiții meteo nefavorabile, înainte de a trece linia de sosire pe locul șapte.

Evenimentul de pe faimosul circuit stradal a reprezentat cel de-al 340-lea start de cursă în F1 din cariera sa, aflându-se la doar nouă de recordul stabilit de Kimi Raikkonen.

În cazul în care va finaliza în totalitate campania din 2022, spaniolul va depăși această bornă în Singapore, duminică, 2 octombrie.

Dar până atunci, el va fi doborât deja recordul pentru cea mai lungă carieră în F1, deținut de Michael Schumacher. Cursa de duminică de la Baku va marca 21 de ani, trei luni și opt zile de la debutul său în Marele Premiu al Australiei din 2001.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.