Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Formula 1, FIA şi Mercedes condamnă 'abuzurile rasiste' la adresa lui Hamilton

reuters
formula 1

Formula 1, Federaţia Internaţională de Atletism (FIA) şi echipa Mercedes au condamnat, luni, într-un comunicat comun, "numeroasele abuzuri rasiste pe reţelele de socializare" a căror victimă a fost pilotul britanic Lewis Hamilton, câştigător al Marelui Premiu al Marii Britanii, duminică, informează AFP, potrivit Agerpres.

Septuplul campion mondial al echipei germane a fost implicat într-o coliziune cu olandezul Max Verstappen (Red Bull), care a dus la abandonul acestuia din urmă.

"În timpul şi după Marelui Premiu al Marii Britanii, Lewis Hamilton a fost victima a numeroase abuzuri rasiste pe reţelele de socializare din cauza unei coliziuni în cursă", se arată în comunicat.

Citește și: SURSE SUA ar putea PRELUA ANCHETA în cazul elicopterului ATERIZAT forțat în Piața Charles de Gaulle

"Formula 1, FIA şi Mercedes-AMG Petronas F1 Team condamnă acest comportament în termenii cei mai duri posibili", arată comunicatul.

"Aceste persoane nu-şi au locul în sportul nostru şi noi cerem ca responsabilii să fie traşi la răspundere pentru actele lor", se mai arată în text.

Max Verstappen, nevoit să abandoneze în Marele Premiu de Formula 1 al Marii Britanii, după un accident cu Lewis Hamilton, a afirmat că rivalul său a făcut o "manevră periculoasă" şi a fost "lipsit de respect şi nesportiv" atunci când a sărbătorit victoria în timp ce el se afla în spital.

La conferinţa de presă pe care a susţinut-o după a 99-a victorie din cariera sa şi a opta pe circuitul de la Silverstone, Hamilton a spus că nu are "niciun motiv să-şi ceară scuze" şi l-a acuzat pe Verstappen că "nu i-a lăsat spaţiu", acesta fiind motivul coliziunii dintre cei doi.

După un start uluitor, în care Verstappen a plecat din pole position, Hamilton a încercat să treacă în frunte, dar l-a acroşat pe olandez în timpul unei manevre de depăşire, pilotul lui Red Bull ajungând în barierele de securitate, fără posibilitatea de a mai continua cursa.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.